Η θλίψη του Πάπα για το θάνατο του Καρδιναλίου Ortega

Η θλίψη του Πάπα για το θάνατο του Καρδιναλίου Ortega

Ο Πάπας Φράνσις έστειλε στον Αρχιεπίσκοπο της Αβάνας τηλεγράφημα στο οποίο του ζήτησε να μεταφέρει σε ολόκληρη την τοπική Εκκλησία τα συλλυπητήριά του για το θάνατο του Κουβανού καρδινάλου Ortega.

Στο κείμενο που υπογράφει ο υπουργός Εξωτερικών του Βατικανού Καρδινάλιος Πίτρο Παρολίν, διαβάζουμε ότι, αφού πληροφορήθηκε  το θάνατο του επίτιμου  αρχιεπίσκοπου San Cristóbal de La Habana, ο Πάπας Φραγκίσκος  «ζητάει από τον Σεβασμιότατο να στείλει τα συλλυπητήρια και την πατρική του εγγύτητα στους συγγενείς, κληρικούς και πιστούς της Αρχιεπισκοπής ". "Παράλληλα – συνεχίζει το κείμενο προσεύχεται για την αιώνια ανάπαυση του αποθανόντος, ο οποίος υπηρετούσε με πρόνοια την εκκλησία και τους αδελφούς του στα διάφορα γραφεία που του είχαν ανατεθεί, μεταδίδει σε όλους την αποστολική ευλογία, ως ένδειξη χριστιανικής ελπίδας στον Αναστημένο Κύριο.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ  ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 20 Απριλίου 2024   ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ Ανάγνωσμα από το κατά Ιωάννη Άγιο Ευαγγέλιο (7, 40-45) Τότε, εκείνοι απ’τον κόσμο που

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου