“Η σεμνότητα είναι μια ουσιαστική αρετή”

“Η σεμνότητα είναι μια ουσιαστική αρετή"

“Η σεμνότητα είναι μια ουσιαστική αρετή  για όποιον θέλει να ακολουθεί τον Ιησού, που είναι ο πράος και ταπεινός στην καρδιά”.

Το θέμα των αρετών είναι πολύ προσφιλή στον Άγιο Πατέρα τον Πάπα Φραγκίσκο,  ο οποίος σε διάφορες ευκαιρίες έχει υπογραμμίσει τη σημασία που έχει να τις εκδηλώνουμε στην καθημερινή ζωή μας. “Εμείς οι μαθητές του Ιησού δεν πρέπει να αναζητούμε τίτλους τιμής, εξουσίας ή υπεροχής”, δήλωσε  ο Ποντίφικας λυπημένος  “να βλέπει πρόσωπα  που ψυχολογικά ζουν πίσω από την ματαιότητα  των τιμών”.

Ο Πάπας Φραγκίσκος  καλεί  να ζούμε στην υπηρεσία του πλησίον  και να είμαστε σεμνοί: “Η σεμνότητα είναι ουσιαστική για μια ύπαρξη που επιθυμεί  να  συμβαδίζει με τη διδασκαλία του Ιησού, ο οποίος  είναι πράος και ταπεινός και ήλθε όχι για να υπηρετηθεί αλλά να υπηρετήσει.”

Παράδειγμα αρετών, είπε ο Άγιος Πατέρας είναι η Αειπάρθενος Θεοτόκος Μαρία, ταπεινή και σεμνή, η οποία  αναγνωρίζει ότι είναι  μικρή ενώπιον του Θεού  και είναι ευτυχής να είναι έτσι”.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

23 ΙΟΥΛΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΠΡΙΓΚΙΤΗΣ

Αποτελεί μια από της προστάτιδες αγίες της Ευρωπαϊκής Ηπείρου που τιμήθηκε από τους πιστούς για τις «Αποκαλύψεις» της, δηλαδή για τα θεια οράματα που είχε.

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 16ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 23 Ιουλίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 27-28.7.2024

Οικισμός Ενορία  27 – 28 Ιουλίου 2024 Αγάπη Agapi Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Aetofolia Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Andros Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου