“Η σεμνότητα είναι μια ουσιαστική αρετή”

“Η σεμνότητα είναι μια ουσιαστική αρετή"

“Η σεμνότητα είναι μια ουσιαστική αρετή  για όποιον θέλει να ακολουθεί τον Ιησού, που είναι ο πράος και ταπεινός στην καρδιά”.

Το θέμα των αρετών είναι πολύ προσφιλή στον Άγιο Πατέρα τον Πάπα Φραγκίσκο,  ο οποίος σε διάφορες ευκαιρίες έχει υπογραμμίσει τη σημασία που έχει να τις εκδηλώνουμε στην καθημερινή ζωή μας. “Εμείς οι μαθητές του Ιησού δεν πρέπει να αναζητούμε τίτλους τιμής, εξουσίας ή υπεροχής”, δήλωσε  ο Ποντίφικας λυπημένος  “να βλέπει πρόσωπα  που ψυχολογικά ζουν πίσω από την ματαιότητα  των τιμών”.

Ο Πάπας Φραγκίσκος  καλεί  να ζούμε στην υπηρεσία του πλησίον  και να είμαστε σεμνοί: “Η σεμνότητα είναι ουσιαστική για μια ύπαρξη που επιθυμεί  να  συμβαδίζει με τη διδασκαλία του Ιησού, ο οποίος  είναι πράος και ταπεινός και ήλθε όχι για να υπηρετηθεί αλλά να υπηρετήσει.”

Παράδειγμα αρετών, είπε ο Άγιος Πατέρας είναι η Αειπάρθενος Θεοτόκος Μαρία, ταπεινή και σεμνή, η οποία  αναγνωρίζει ότι είναι  μικρή ενώπιον του Θεού  και είναι ευτυχής να είναι έτσι”.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα Ενοριών 3-4 Δεκεμβρίου 2022

 Οικισμός Ενορία 3-4 Δεκεμβρίου 2022 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Κυριακή

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας.

ΠΑΡΑχΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 1ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 2 Δεκεμβρίου 2022                                   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου