Η κραυγή της γης και των φτωχών περιμένει ν’ ακουστεί

Η κραυγή της γης και των φτωχών περιμένει ν’ ακουστεί

Ένας πολύτιμος τόμος, που συγκεντρώνει τα πρακτικά του διεθνούς Συμποσίου “Laudato si’ – Η φροντίδα του κοινού σπιτιού, μια μεταστροφή στην ανθρώπινη οικολογία”, επικεντρωμένο πάνω στο θέμα τη βιώσιμη ανάπτυξη, ως μοναδική οδό για να δοθεί ένα μέλλον στον πλανήτη Γη, που έγινε το περασμένο έτος στις 29 Νοεμβρίου μέχρι την1 Δεκεμβρίου, στο San José, στην Costa Rica, και διοργανωμένο από τον Οργανισμό του Βατικανούa Joseph Ratzinger-Benedetto XVI, μαζί με το Καθολικό Πανεπιστήμιο αυτής της κεντροαμερικανικής Χώρας.
Το βιβλίο παρουσίασε ο π. Federico Lombardi και ο Σεβασμιότατος Mario Quirós, αντιστοίχως πρόεδρος και γενικός γραμματέας των δύο θεσμών που το προώθησαν.
Το φρόνιμο είναι καρπός της τεράστιας εργασίας που έκαναν οι 700 συμμετέχοντες στο Συμπόσιο που άκουσαν, συζήτησαν και πρότειναν ιδέες και σχέδια δράσης: ακαδημαϊκοί και καθηγητές σχολείων, πολιτικοί και διαχειριστές, ιερείς, μοναχοί και μοναχές, ερευνητές και μελετητές και σπουδαστές, ασχολούμενοι με την ποιμαντική και κοινωνικοί λειτουργοί, επιχειρηματίες και εκπρόσωποι κυβερνητικών και μη οργανισμών.
Πολλές οι παρεμβάσεις στη συνάντηση που φιλοξένησε ο Fao με σκοπό να προσφέρουν λύσεις στο πρόβλημα της πείνας και της φτώχειας του κόσμου. Μεταξύ των εισηγητών ο Σεβασμιότατος Fernando Chica Arellano, μόνιμος παρατηρητής της Αγίας Έδρας στις οργανώσεις των Ηνωμένων Εθνών για τη διατροφή και τη γεωργία.
 
+N
  

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

3η Κυριακή του Πάσχα (B)

3η   ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ (B)     ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ 66[65],1-2                         Αλαλάξετε στο Θεό όλη η γη, ψάλετε στη δόξα του Ονόματός

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 18 Μαΐου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου