Η κοπή της Βασιλόπιτας του Κ.Α.Π.Η ΤΗΝΟΥ

Η κοπή της Βασιλόπιτας του Κ.Α.Π.Η ΤΗΝΟΥ

Την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019 το απόγευμα, στο Καφέ  La Piazza  της Χώρας Τήνου, έγινε η παραδοσιακή κοπή της Βασιλόπιτας του ΚΑΠΗ του Δήμου Τήνου « Κέντρο Φιλίας», με την  παρουσία του εκπροσώπου του Σεβασμιοτάτου Δωροθέου Β’ , π. Νικολάου Μαραγκού, του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου π. Νικολάου, του Δημάρχου Τήνου, κ. Ιωάννη Σιώτου, Αντιδημάρχων, του πρώην Δημάρχου κ. Παναγιώτη Κροντηρά, Προέδρων θεσμών και οργανώσεων και μελών του ΚΑΠΗ.

Στην  αρχή της εκδήλωσης ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Κοινωνικής Επιχείρησης του Δήμου Τήνου, κ. Κώστας Ψάρρος έκανε σύντομο απολογισμό  των δραστηριοτήτων του θεσμού και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη προβολή που έγινε για το νησί της Τήνου  από μία ομάδα γυναικών του ΚΑΠΗ “τιςσούπερ γιαγιάδες όπου τις αποκάλεσε» που ετοίμασαν παραδοσιακά πλεκτά που στάλθηκαν εκτός Τήνου και στη Γαλλία όπου είναι εκτεθειμένα με το όνομα της κάθε μιας..  

Εκ μέρους του Δήμου Τήνου απονεμήθηκε σε κάθε μια από τις κυρίες αυτές η πλακέτα του Δήμου σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για την προβολή του νησιού που πέτυχαν.

Χαιρετισμό επίσης απεύθυνε ο Δήμαρχος Τήνου κ. Ιωάννης Σιώτος   και μήνυμα με την ευκαιρία της εκδήλωσης έστειλε ο Μητροπολίτης Σύρου –Τήνου κλπ. κ. Δωρόθεος Β, το οποίο διάβασε ο π. Νικόλαος Μαραγκός και ο οποίος ευλόγησε και έκοψε την Βασιλόπιτα με τον Σεβασμιότατο π. Νικόλαο

Ο Σεβασμιότατος π. Νικόλαος ζήτησε από τον Πρόεδρο του Κ.Α.Π.Η να τραγουδήσει τα ειδικά κάλαντα που συνέταξε για τη συγκεκριμένη εκδήλωση με βάση τη γνωστή μελωδία των Τηνιακών καλάντων.

Μετά από παράκληση  παρόντων, δημοσιεύουμε το κείμενο των ειδικών αυτών καλάντων:

Κύριε Κώστα και συμβούλιο
ήρθα σήμερα εδώ
να σας πω συγχαρητήρια
μα κι  ένα ευχαριστώ

Για ότι κάνετε σε όλους
που έχουν τα χρονάκια τους
για να είναι ευτυχισμένοι
με τα εγγονάκια τους.

Η ζωή είναι μια βάρκα
και τραβάμε όλοι κουπί
ξεκινάει εις στην κούνια
και τελειώνει στο  ΚΑΠΗ

Και του χρόνου τέτοια μέρα
νάμαστε όλοι καλά
νέοι γέροι και γριούλες
μα και όλα τα παιδιά.

Βοηθός η Παναγία
για τη χώρα και χωριά
του Θεού την ευλογία
για τη νέα τη χρονιά.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

«Σώμα Χριστού» στον απόστολο Παύλο

«ΣΩΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥ» ΣΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΠΑΥΛΟ Δύο τύποι εκκλησίας   Όπως είναι γνωστό, η διδασκαλία περί «Σώματος Χριστού» δεν είναι ενιαία στις Επιστολές του Αποστόλου Παύλου.

Προετοιμασία Μελλονύμφων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Στην Μετασυνοδική Αποστολική Παραίνεσή του ο Πάπας Φραγκίσκος γράφει: η συζυγική αγάπη που ενώνει τους συζύγους είναι μια αγάπη εξαγιασμένη, εμπλουτισμένη και φωτισμένη από

Angelus, 19 Μαρτίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 19 Μαρτίου 2023   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Σήμερα το Ευαγγέλιο μας δείχνει τον Ιησού που

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου