Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Τις μεσημβρινές ώρες της ημέρας των Θεοφανείων, στην  αίθουσα του  Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού έγινε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας  με την παρουσία πολλών δημοτών και κατοίκων του νησιού. 

Οικοδεσπότης της ημέρας ο Πρόεδροςτης Δημοτικής Ενότητας Τήνου, Γιάννης Μαρκουΐζος, καλωσόρισε τους  παρόντες στην εκδήλωση και αφού ευχήθηκε τα χρόνια του πολλά, έδωσε το λόγο στον Δήμαρχο Τήνου, κ. Ιωάννη Σιώτο, ο οποίος, μετά τις ευχές του για την καλή χρονιά με  ευτυχία και υγεία για όλες και όλους, αναφέρθηκε στον απολογισμό του Δήμου για το έτος 2018 και στον προγραμματισμό της νέας χρονιάς 2019 εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι θα ακόμη μία καλύτερη χρονιά για το νησί της Τήνου, διότι του αξίζει.

Την Βασιλόπιτα ευλόγησαν ο π. Νικόλαος Μαραγκός, εκπροσωπώντας τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σύρου –Τήνου κλπ. κ. Δωρόθεο και ο Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Τήνου-Νάξου- Άνδρου-Μυκόνου και Μητροπολίτης παντός Αιγαίου π. Νικόλαος, ο οποίος και στη συνέχεια απεύθυνε τις ευχές προς τους παρόντες λέγοντας:

«Θα μου επιτρέψετε να κάνω μία ειδική και μία γενική προσφώνηση:

Αείμνηστε απόντα Δήμαρχε Σίμο Ορφανέ,

Αδελφοί μου και αδελφές μου 

Μέσα σε μία συγκυρία δύσκολων διεθνών, εθνικών αλλά και τοπικών συνθηκών, οι ευχές μου σήμερα μπορεί να θεωρηθούν απλώς παραδοσιακές ή τυπικές, ίσως και περιττές.

Όμως, ως επίσκοπος της Εκκλησίας, πιστεύω ότι τα όποια ανθρώπινα λάθη, ατόμων ή θεσμών μπορούν να διορθωθούν αρκεί να μη στηριζόμαστε μόνο στις δικές μας δυνάμεις και στη δική μας καλή θέληση, αλλά πάνω απ’ όλα στη βοήθεια του Θεού.

Είθε, με τις ικεσίες της Παναγίας της Μεγαλόχαρης, ο Κύριος, στον οποίο αναθέτουμε την κάθε ελπίδα μας, να μας βοηθήσει να βάζουμε πάνω από όλα το κοινό συμφέρον, και να εργαζόμαστε γι’ αυτό με αλληλοσεβασμό, κατανόηση, αδελφοσύνη και αγάπη.

Είθε το 2019 να προσθέσει στη ζωή της καθεμιάς σας και του καθενός μας μια σταγόνα πίστης, μια σταγόνα ελπίδας και μια σταγόνα αγάπης, ώστε όλες οι σταγόνες μαζί να γίνουν  βροχή ευτυχίας για το νησί  μας, την πατρίδα μας και όλη την ανθρωπότητα!

Καλή χρονιά

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 29 Μαρτίου 2023      Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου