Η ιεραποστολική φάτνη
Μετά από 2000 χρόνια οικοδομήθηκε μία νέα Βηθλεέμ, στις πύλες της Ρώμης, με σοκάκια γεμάτα από καταστήματα, όπου βιώνεται η ζωή του χωριού, με ξυλουργούς, σιδεράδες, υποδηματοποιούς, υφαντές, ρωμαϊκούς στρατιώτες που ελέγχουν τους πολυσύχναστους δρόμους λόγω της τρέχουσας απογραφής.
Από τις 28 Δεκεμβρίου 2019 έως και την Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020, στα νότια προάστια της πρωτεύουσας, επιστρέφει το παραδοσιακό ραντεβού με τη σκηνή της Ζωικής Γεννήσεως της Ιεραποστολικής Κοινότητας της Villaregia.
Ο στόχος αυτής της δέκατης τρίτης έκδοσης είναι να δημιουργήσει μια γέφυρα αλληλεγγύης που να φτάσει από την Αιώνια Πόλη στην Αιθιοπία και να στηρίξει το έργο των ιεραποστόλων που εργάζονται σε αυτά τα μέρη, ιδιαίτερα στο Κοφάιλ και στο νομό Ροβέ στα 400 χλμ. από την πρωτεύουσα Αντίς Αμπέμπα. Οι πόρτες της Κοινότητας ανοίγουν στις 13 με το σημείο ανανέωσης, ενώ η είσοδος στη ζωντανή σκηνή της γέννησης είναι δυνατή από τις 14 έως τις 18.15. Η μέρα τελειώνει στις 18.30 με τη Θεία Λειτουργία.
Ο πατέρας Meloni: μια γέφυρα από τη Ρώμη στην Αιθιοπία
"Η ιδέα αυτής της σκηνής της γέννησης – λέει ο πατέρας Alessio Meloni, επικεφαλής της ιεραποστολικής κοινότητας της Villaregia di Roma – γεννήθηκε το 2007 από έναν Βενετσιάνο συνάδελφο μας που μας υπέδειξε να προτείνουμε και πάλι στη Ρώμη, μια πολύ συχνή παράδοση στα μέρη του: «των ζωντανών φατνών». Καθώς τα χρόνια περνάνε η αναπαράσταση της Γέννησης του Χριστού εμπλέκει όλο και περισσότερα άτομα να συμμετάσχουν και έρχονται να την επισκεφθούν όχι μόνο από τη Ρώμη, αλλά και από τις γύρω περιοχές ».
Με την πάροδο του χρόνου, αυτή η πρωτοβουλία έχει επίσης γίνει ευκαιρία για να βοηθήσει τις πολλές αποστολές που πραγματοποιεί αυτή η κοινότητα στις φτωχότερες περιοχές του κόσμου. "Φέτος – συνεχίζει ο πατέρας Alessio – ο στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τους ιεραποστόλους πατέρες που βρίσκονται στην Αιθιοπία. Αυτή η ιεραποστολή αποστολή γεννήθηκε πολύ πρόσφατα, σε μια πολύ φτωχή περιοχή όπου οι Χριστιανοί είναι μόνο 0,03%. Εκτός από τον ευαγγελισμό, το καθήκον μας είναι επίσης να δώσουμε ένα χέρι βοηθείας στους τοπικούς πληθυσμούς, με ιδιαίτερη προσοχή στη σχολική φοίτηση των παιδιών και στην επαγγελματική κατάρτιση των γυναικών σε συνθήκες ακραίας φτώχειας ».
+Ν