Η γιορτή του τέλους του Ramadan, στην Ιταλία για πρώτη φορά αφιερωμένη στον Πάπα Φραγκίσκο

Η γιορτή του τέλους του  Ramadan, στην Ιταλία για πρώτη φορά αφιερωμένη στον Πάπα Φραγκίσκο

"Η μόνη ισχυρή, σαφής φωνή ενάντια σε όλες τις διακρίσεις είναι αυτή του Πάπα Φραγκίσκου. Και πηγαίνει κατευθείαν στην καρδιά όλων των μουσουλμάνων του κόσμου ». Ο Foad Aodi, ιδρυτής του Co-mai, των κοινοτήτων του αραβικού κόσμου στην Ιταλία, δίνει αυτή την εξήγηση σε εκείνους που τον ρωτούν γιατί η οργάνωσή του μαζί με τον Cili, τη διεθνή λαϊκή και διαθρησκειακή συνομοσπονδία, αποφάσισαν να αφιερώσουν το παραδοσιακό πανηγύρι στον Άγιο Πατέρα του Eidal Fitr, που πραγματοποιείται από σήμερα έως τις 6 Ιουνίου στο τέλος του Ραμαζανιού.

Για τους Ιταλούς μουσουλμάνους, ο Φραγκίσκος  αποτελεί σημείο αναφοράς

"Για πολλούς μουσουλμάνους στην Ιταλία – εξηγεί ο Aodi – ο Πάπας Francis είναι σημείο αναφοράς. Με μεγάλη ικανοποίηση πήρα δεκάδες συμμετοχές από τζαμιά και πολιτιστικά κέντρα στην πρωτοβουλία μου να αφιερώσω αυτήν την γιορτή στον Πάπα. Περισσότερο από το 95% των μουσουλμανικών οργανώσεων στην Ιταλία δήλωσαν ότι τάσσονται υπέρ ". Ο στόχος, τονίζει ο Αωδί, είναι να υποστηρίξει τον Άγιο Πατέρα στην πάλη του εναντίον οποιασδήποτε μορφής θρησκευτικής βίας, η οποία έχει δυστυχώς αυξηθεί τα τελευταία χρόνια.

Τα μηνύματα της ειρήνης του Πάπα δεν πέφτουν στο κενό

Στο Ισλάμ, τα επαναλαμβανόμενα μηνύματα ειρήνης και διαλόγου του Ποντίφικα δεν πέφτουν στο κενό. Ο Αοδί δίνει μαρτυρία γι’ αυτό: «Σίγουρα φθάνουν επίσης στο Ισλάμ, κάνοντας καλό. Πρέπει να σταθούμε με την Εκκλησία για την υπεράσπιση των χριστιανών και όλων των πιστών άλλων θρησκειών. Είμαστε ενάντια σε κάθε τοίχο διαχωρισμού. Σύμφωνα με τις στατιστικές μας, η βία κατά των θρησκευτικών ομάδων αυξήθηκε κατά 30% τα τελευταία τρία χρόνια. Πρέπει να παρέμβουμε, δεν μπορούμε να κάνουμεπίσω ".

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 29 Νοεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023     Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού.

ΦΡΑΣΕΙΣ_ΚΑΙ_ΙΔΕΕΣ_ΓΙΑ_ΜΕΛΕΤΗ.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023               Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου