Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΙΤΑΣ ΝΑΞΟΥ-ΤΗΝΟΥ-ΑΝΔΡΟΥ-ΜΥΚΟΝΟΥ

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ   ΤΗΣ ΚΑΡΙΤΑΣ ΝΑΞΟΥ-ΤΗΝΟΥ-ΑΝΔΡΟΥ-ΜΥΚΟΝΟΥ

Χθες το απόγευμα, Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018, έγινε η Γενική Συνέλευση της Κάριτας Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Αρχιεπισκοπής μας στην Ξινάρα Τήνου.

Παρόντες οι εκπρόσωποι του θεσμού από τις ενορίες, το ΔΣ, ο Εκκλησιαστικός Παραστάτης και ο Αρχιεπίσκοπος.

Η Συνέλευση  άρχισε με την  προσευχή την οποία έκανε ο Εκκλησιαστικός Παραστάτης π. Νικόλαος Ψάλτης. Στη  συνέχεια ο Πρόεδρος αναφέρθηκε εν  συντομία στη δραστηριότητα της Κάριτας και στη διαδικασία που θα ακολουθηθεί στη Συνέλευση αυτή, η οποία και θα ολοκληρωθεί με την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Στη συνέχεια έδωσε το λόγο στον Αρχιεπίσκοπο ο οποίος και συνεχάρη, τον πρόεδρο , τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και όλους τους εθελοντές και  εθελόντριες  που εξασφαλίζουν αθόρυβα και αποτελεσματικά την τρίτη διάσταση της Εκκλησίας που είναι η έμπρακτη αγάπη.

Όπως είναι γνωστό ο Πρόεδρος, όπως προβλέπεται από το Καταστατικών όλων των Κάριτας, ορίζεται από τον  Επίσκοπο της τοπικής Εκκλησίας. Το ίδιο συμβαίνει, όπου υπάρχει  και με τον εκκλησιαστικό παραστάτη.

Ο Αρχιεπίσκοπος διάβασε το επίσημα έγγραφο με το ανανεώνει τη θητεία του Προέδρου και του Εκκλησιαστικό παραστάτη και ορίζει αναπληρωτή  εκκλησιαστικό παραστάτη τον π. Φερνάνδο  Bravo, με αρμοδιότητες που θα του ορίσει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του θεσμού.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

5η Κυριακή της Τεσσαρακοστής Α      

5η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ                (Α)                   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ                                  Πβ. Ψλ 43(42),1-2                     Κρίνε με, Κύριε, υπεράσπισε την υπόθεσή μου από ένα

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 1-2 Απριλίου 2023

Οικισμός Ενορία 1–2 Απριλίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Σάββατο 19.30 Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου