Η φωτογραφία της ντροπής: Κοριτσάκι πίνει νερό από λακκούβα στην Αργεντινή

Η φωτογραφία της ντροπής: Κοριτσάκι πίνει νερό από λακκούβα στην Αργεντινή

Το γύρο του κόσμου κάνει η σοκαριστική φωτογραφία ενός πάμφτωχου κοριτσιού στην Αργεντινή, που, γονατίζει και πίνει νερό από μια μικρή λακκούβα στο πεζοδρόμιο.

Μέλος μιας κοινότητας ιθαγενών, των Mbya Guarani, το κοριτσάκι, ηλικίας περίπου τριών-τεσσάρων ετών, διακρίνεται να προσπαθεί να ξεγελάσει τη δίψα του με γουλιές από τα βρωμόνερα στη διάρκεια ενός καύσωνα.

Το παιδί και οι φίλοι του προσπαθούν, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, να επιβιώσουν ζητιανεύοντας στους δρόμους της Ποσάδας στα βορειοανατολικά.

Τη φωτογραφία της ντροπής τράβηξε ένας δημοσιογράφος τοπικού δικτύου και ανήρτησε στο λογαριασμό του στο Facebook ο Μίγκουε Ρίος, ένας εθελοντής στη Unicef, πυροδοτώντας έναν δημόσιο διάλογο που ξεπέρασε τα όρια της χώρας. Στη συνοδευτική λεζάντα σημείωσε:  «Ενώ η χώρα ‘καίγεται’, αυτό το μικρό κορίτσι Guarani ξεδιψάει από το έδαφος. Κάτι λάθος πρέπει να κάνουμε σαν κοινωνία, έτσι δεν είναι;»,  αναρωτήθηκε.

Χρήστες των social media, που προώθησαν σε φίλους και γνωστούς τη φωτογραφία, αντέδρασαν με οργή για την πείνα και την εξαθλίωση που μαστίζουν ομάδες του πληθυσμού και την εγκατάλειψή τους από τις Αρχές και τους συνανθρώπους τους.

«Εγώ θα ντρεπόμουν αν ήμουν εκατομμυριούχος και κόμπαζα για την πολυτελή ζωή μου, ενώ άλλοι πεθαίνουν από την πείνα», έγραψε μια γυναίκα. Ενώ μια άλλη πρόσθεσε: «Βάλτε τους εαυτούς σας ή στη θέση αυτού του μικρού κοριτσιού. Πώς να νιώθει; Ή φανταστείτε τα παιδιά σας σε μια τέτοια κατάσταση!».

Οι Guarani είναι μια ομάδα ιθαγενών με δική της γλώσσα, που ζουν στην Παραγουάη και στη βόρεια επαρχία Misiones της Αργεντινής, όπου αριθμούν περίπου 3.000 άτομα.

Πηγή: iefimerida.gr

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ 34ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 26 Νοεμβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το Πνεύμα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου