Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΗ ΑΓΙΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΗ ΑΓΙΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΚΑΙ  ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ

Η τοπική μας Εκκλησία έκλεισε το μήνα  Μάιο, που είναι αφιερωμένος στην Παναγία με τη τέλεση της γιορτής της επισκέψεως της Παναγίας στην Αγία Ελισάβετ που χθες γιόρτασε όλη η Εκκλησία.

Όπως κάθε τελευταία Πέμπτη του μήνα, η Θεία Λειτουργία τελέστηκε για τις ιερατικές και μοναχικές κλήσεις. Όπως πάντα προΐστατο ο Αρχιεπίσκοπός μας π. Νικόλαος με τον οποίο συλλειτούργησαν ο υπεύθυνος του Προσκυνήματος της Παναγίας της Βρυσιώτισσας π. Φραγκίσκος Βιδάλης, ο εφημέριος Χώρας  Τήνου π. Μάρκος Φώσκολος και οι δύο Ιερομόναχοι του Ενσαρκωμένου Θείου Λόγου Πατέρες: Φερνάνδος και Ιάκωβος.

Η Εκκλησία μας συνεχίζει να ζητά τη μεσιτεία προς τον Υιό της Ιησού Χριστό,  για να μη στερηθεί από μοναχούς, μοναχές και ιερείς. Εκεί στο γάμο της Κανά, με τη δική της παρέμβαση στον Ιησού, οι νεόνυμφοι και οι συνδαιτυμόνες, που ήταν μια εικόνα καράς και ευτυχίας της Εκκλησίας, δεν στερήθηκαν το κρασί που συμβόλιζε το Μυστήριο της Ευχαριστίας που γεννά και τρέφει την Εκκλησία.

Η Παναγία τον τελευταίο καιρό μας κάνει όμορφες εκπλήξεις και πολύ σύντομα η τοπική μας Εκκλησία θα ενημερωθεί για νέες  όμορφες εκπλήξεις που είναι  η  πραγματοποίηση των λόγων του Κυρίου: «Κτυπάτε και θα σας ανοιχθεί, ζητάτε και θα λάβετε». Εμείς δεν γνωρίζουμε πότε θα μας δοθεί και πότε θα λάβουμε, πιστεύουμε όμως ότι  και θα λάβουμε και  θα μας ανοιχθεί.

Όπως φαίνεται ο Κύριος και  πάλι θα μας  και πάλι θα μας ανοίξει την πόρτα που εμείς κτυπάμε με τη προσευχή μας.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Angelus, 26 Μαρτίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 26 Μαρτίου 2023     Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Σήμερα, Πέμπτη Κυριακή της Τεσσαρακοστής, το Ευαγγέλιο

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΔΕΥΤΕΡΑ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 27 Μαρτίου  2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου