Η επικοινωνία του Φραγκίσκου έχει πάντα ένα νόημα

Η επικοινωνία του Φραγκίσκου έχει πάντα ένα νόημα

Ο Πάπας Φραγκίσκος όπου βρεθεί και όπου σταθεί "παράγει πάντα κάτι με νόημα", το δημιουργεί με "το σώμα του, το βλέμμα του, τις χειρονομίες του και με την ίδια του τη στάση.". Αυτό  δήλωσε ο Σεβασμιότατος Dario Edoardo VIGANO, Υπεύθυνος της Γραμματείας Επικοινωνιών της Αγίας Έδρας, μιλώντας χθες το πρωί στην έδρα της RAI στην Viale Mazzini, στην παρουσίαση του βιβλίου «Η αφήγηση του Φραγκίσκου. Η επικοινωνία του Πάπα  με τον άνθρωπο».

Ο Σεβασμιότατος  VIGANO, δήλωσε ότι αυτό  «είναι ένα βιβλίο που προσπαθεί να κατανοήσει πώς οι συναντήσεις  που γίνονται από τον Πάπα Φραγκίσκο  δημιουργούν  ζεστές σχέσεις με τους ανθρώπους που τον  συναντούν ή τον βλέπουν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης» Ο Φραγκίσκος , "είναι ένας αμεσότατος.  Είναι ένας χαρισματικός άνθρωπος του  Θεού και όλα τα ΜΜΕ τον αναζητούν».

«Ο Πάπας είναι αυθόρμητος και έχει μία άμεση επικοινωνία, χωρίς ποτέ να κανείς να μπορεί να τον απροετοίμαστο. Όσο για μας τους «δημοσιογράφους» πρέπει να είμαστε πάντοτε έτοιμοι, για τις αποδράσεις του και για την κατά καιρούς μη τήρηση του γνωστού πρωτοκόλλου. Άλλες φορές αρκεί να τείνουμε προς το μέρος του το μικρόφωνο και εκείνος να απαντήσει αυθόρμητα και με καλοσύνη σε όσα τον ρωτήσουμε».

Ο Σεβασμιότατος  Viganò, προκλήθηκε από τους δημοσιογράφους να τους μιλήσει για τη θέση που έχει ο Πάπας για την ενόχληση που προκαλούν τα κινητά τηλέφωνα ακόμη και διάρκεια της Θείας Λειτουργίας "Είναι αλήθεια – είπε – ότι σήμερα είμαστε όλο και περισσότερο σε μια εποχή αλληλοδιείσδυσης μεταξύ της ζωής εκτός γραμμής και της διαδικτυακής ζωής. Είναι αλήθεια ότι σήμερα κανείς δεν γνωρίζει πότε η ζωή του βρίσκεται  offline πότε  online. Είναι  επίσης αλήθεια ότι σήμερα δεν γνωρίζουμε πότε μία πράξη  μας  μεταδίδεται από τα ΜΜΕ και πότε όχι. Και είναι επίσης δεδομένο ότι ακόμη και ο χρόνος της τέλεσης του Μυστηρίου της Ευχαριστίας δεν αποτελεί αναστολή του χρόνου. Είναι ένας ιερός χώρος! " Ένα κινητό τηλέφωνο δεν αντιλαμβάνεται αν ο κάτοχός του  βρίσκεται μέσα ή έξω από κάποιο ιερό χώρο. Μπορεί να γίνει πράγματι ένα εργαλείο ενόχλησης", αλλά είναι άψυχο!

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

3η Κυριακή του Πάσχα (B)

3η   ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ (B)     ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ 66[65],1-2                         Αλαλάξετε στο Θεό όλη η γη, ψάλετε στη δόξα του Ονόματός

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 18 Μαΐου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου