Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ

Τη δεύτερη ημέρα του τριημέρου, για τη λήξη του έκτακτου Ιωβηλαίου έτους της ευσπλαχνίας, η Εκκλησία της Τήνου συνάχτηκε στο Ναό του Προσκυνήματος της Ιεράς Καρδίας του Ιησού στο Εξώμβουργο. Σκοπός αυτής της Σύναξης ήταν να ευχαριστήσουμε το Θεό για τα δώρα που έδωσε στην τοπική μας Εκκλησία κατά το Άγιο αυτό έτος.

Ενώπιον του εκτεθειμένου, πάνω στην Αγία Τράπεζα, Παναχράντου Μυστηρίου η τοπική μας Εκκλησία με την καθοδήγηση του Διευθυντή του Ιερού Προσκυνήματος, του π. Δημητρίου Δαλεζίου πέρασε μία ώρα δοξάζοντας , ευλογώντας και ευχαριστώντας το Θεό για την άπειρη ευσπλαχνία που σκόρπισε άπλετα στην Εκκλησία του κατά το Ιωβηλαίο αυτό έτος.

Ο π. Δημήτριος είχε επιλέξει μία πολύ όμορφη προσευχή του Πάπα Φραγκίσκου που είχε συντάξει και απαγγείλει πέρσι την Μεγάλη Παρασκευή, μετά την Ακολουθία του δρόμου του Σταυρού, στο Κολοσσαίο της Ρώμης.

Με απλά και κατανοητά λόγια ο π. Δημήτριος  βοήθησε όλους τους παρόντες να ευχαριστήσουμε το Θεό, διότι μας δίδαξε κατά το άγιο έτος της ευσπλαχνίας, ότι η ευσπλαχνία Του δεν κρατά ένα χρόνο, ούτε χορηγείται  μόνο σε κάποιο Ιωβηλαίο έτος, αλλά είναι  άπειρη και παντοτινή.

Ο Σεβασμιότατος απευθύνθηκε προς τους  παρόντες και τους εξήγησε: ποιο ήταν το σκεπτικό που ιερείς αποφασίσαμε να τελέσουμε αυτό το τριήμερο για τη λήξη του Ιωβηλαίου έτους.

Προχθές έκλεισε η Αγία Πόρτα του Ναού του Αγίου Φραγκίσκου στη περιοχή Μέση, χθες έκλεισε η Αγία πόρτα του Ναού της Ιεράς Καρδίας του Ιησού στο Εξώμβουργο και σήμερα στις 5 το απόγευμα, μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, θα κλείσει και η τρίτη Αγία πόρτα που είναι εκείνη του Καθεδρικού Ναού της Παναγίας του Ροδαρίου στην Ξινάρα.

Κλείνουν οι πόρτες των Ναών που είχαν ανοίξει για το Άγιο έτος της ευσπλαχνίας και ανοίγουν οι πόρτες των καρδιών μας  για να βιώσουμε και να μεταδώσουμε  αυτό το πολύτιμο  θεϊκό δώρο της ευσπλαχνίας  σε κάθε συνάνθρωπό μας. 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

21η Κυριακή του Έτους (Κύκλος Γ)

  21η  ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, Κύκλος Γ΄ ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ (Ψλ 86 [85], 1-3) Πρόσεξε, Κύριε, και εισάκουσέ με, σώσε το δούλο σου, Θεέ

Πρόγραμμα Ενοριών 20-21/8/2022

   Οικισμός Ενορία 20–21 Αυγούστου 2022 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Σάββατο 20.00 Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  –

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 20ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 17 Αυγούστου 2022 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου