Η Εκκλησία οφείλει να είναι η κοινότητα που συνοδεύει τους νέους

Η Εκκλησία οφείλει να είναι η κοινότητα που συνοδεύει τους νέους

Το δεύτερο μέρος καθημερινής ενημέρωσης τού τύπου της Συνόδου έγινε  στην Αίθουσα Τύπου του Βατικανού, αυτή την περασμένη Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, παρουσία του Σ/τατου Mamuel Ochoga via Barahona, Συνοδικού πατέρα που εκλέχτηκε από τη Σύνοδο των Επισκόπων του Πάναμα , Σ/τατου Amtony Colin Fisher εκπροσώπου της Αυστραλίας και μιας ακροάτιδας κοπέλας από  Μαδαγασκάρη Tahiry Malala Marion Rakotoroalahy.

Η ακρόαση  και η αποδοχή υπήρξαν ακόμη μια φορά οι κεντρικές έννοιες που αποκαλύφτηκαν την ώρα του τύπου. Ο Πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής για τη μόρφωση, Paolo Ruffini εξήγησε στη διάρκεια της 3ης και της 4ης γενικής συνέλευσης ασχολήθηκαν με τα θέματα της πατρότητας και της μητρότητας καθώς επίσης και της αγνότητας και της θεωρίας του γένους, έτσι όπως οι προσδοκίες της εποχής των αριθμών.

Ο αρχιεπίσκοπος του Σύντνεϋ, Σ/τατος Antony Colin Fisher, ζήτησε συγνώμη για τις υποθέσεις διαστροφής, οι οποίες άγγιξαν με υπερβολικό τρόπο την Εκκλησία της χώρας του, την Αυστραλία. «Οφείλαμε να έχουμε εξασφαλίσει ώστε η Εκκλησία να είναι ένας τόπος ασφαλής για τα παιδιά», διακήρυξε ο αυστραλός αρχιεπίσκοπος. «Ντρεπόμαστε για ό, τι συνέβηκε»  «Υπάρχουν πολλοί νέοι και παλαιότεροι νέοι που πληγώθηκαν». Πρόσθεσε., πρόσωπα των οποίων η εμπιστοσύνη προδόθηκε : «Η Εκκλησία οφείλει να μιλάει σ’ αυτούς και όχι να μιλάει γι αυτούς, ωσάν να ήσαν ένα φαινόμενο.»

Αλλά ο Σ/τατος Fisher αναφέρθηκε επίσης στο μεγάλο «ρεαλισμό» των επεμβάσεων στη Σύνοδο, και για «την ελπίδα» ου παρουσιάζεται εμπρός στους νέους. Επανήλθε επίσης για τους καρπούς των JMJ του Σύντνεϋ του 2008, ευχόμενος ο Παναμάς να μπορέσει να βιώσει τους καρπούς της συνάντησης που οργανώθηκε για τον ερχόμενο  Ιανουάριο.

Εκπροσωπώντας αυτή τη χώρα της Αμερικής, ο Σ/τατος Εμμανουήλ Ochoga via Barahona  εξήγησε τη μεγάλη εργασία που έγινε στη Λατινική Αμερική και στη Καϊβική για τη μόρφωση των νέων.  «Οι νέοι είναι ένας χώρος όπου ο Θεός μας μιλάει» εξήγησε, καλώντας την Εκκλησία να νοιώσει συμπόνια ως προς τους νέους.

Μια ακροάτρια που ήλθε από τη Μαδαγασκάρη, εκφράστηκε επί τέλους στα Γαλλικά. Tahiry malala Marion Sophie Rakotoroalahy  εθνική πρόεδρος των  καθολικών Φοιτητών εξήγησε ότι η Σύνοδος είναι ένα σημείο «αρχής» και μια «ευλογία» για τους νέους οι οποίοι πρόκειται να είναι οι απόστολοι των άλλων νέων». Και μιλώντας με ξεχωριστό τρόπο για τον εαυτό του, κάλεσε επίσης για μια καλύτερη προσοχή στη λειτουργική, ώστε να υπάρξει αντίσταση ενάντια στις αιρέσεις, που αναπτύσσονται πολύ στη Μαδαγασκάρη.

Μετάφραση: πδδ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευχήθηκε στον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο ΡΚαθολικών Τήνου κ. Ιωσήφ

Σήμερα το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , συνοδευόμενος από Αρχιερατικό Επίτροπο Τήνου, Πρωτοπρ. Γεώργιο Φανερό, μετέβη στο Επισκοπείο της ΡΚαθολικής Αρχιεπισκοπής και ευχήθηκε

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 28 Μαρτίου 2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου