Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΝΑΟΣ ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΛΑΟΣ

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΝΑΟΣ ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΛΑΟΣ

Στις 26 Δεκεμβρίου 2019, την επομένη των Χριστουγέννων, εορτή του Αγίου Στεφάνου, στις 10.00 το πρωί, τέλεσε την Θεία Λειτουργία στην ενορία μας ο εφημέριος μας π. Ριχάρδος Ταρασκέβιτς ενώ μαζί του συλλειτούργησεκαι ο ιεροδιάκονος της Επισκοπής Χίου π. Μάριος Φώσκολος. 

Πιστοί ανέγνωσαν τα βιβλικά κείμενα στα Γαλλικά και στα Ελληνικά,ενώ η ομιλία που ακολούθησε μετά από αυτά, ακούστηκε τόσο στη Γαλλική όσο και στην Ελληνική γλώσσα. Το Ευαγγέλιο διαβάστηκε στα Γαλλικά και στα Ελληνικά.

Πολύτιμη η βοήθεια της αδελφής Μαρίας και σήμερα η οποία έκανε την μετάφρασηαπό τα Ελληνικά στα Γαλλικά, όπου και όταν χρειάζονταν. Την Θεία Λειτουργία πλαισίωσε με ύμνους η  χορωδία η οποία αποτελείται από καθολικούς πρόσφυγες και η οποία δίνει έναν διαφορετικό τόνο στις τελούμενες Θείες Λειτουργίες.

Μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας, δόθηκε ρουχισμός στους πρόσφυγες προερχόμενο από την Κάριτας της Αρχιεπισκοπής Νάξου – Τήνου και την οποία ευχαριστούμε πολύ!!!

Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε και τα παιδιά του κατηχητικού της Επισκοπής Σύρου, όπου συγκέντρωσαν τρόφιμα και είδη προσωπικής περιποίησης και τα οποία δόθηκαν στους  πρόσφυγες.

Ευχαριστούμε θερμά τον Αρχιεπίσκοπο μας π. Νικόλαο Πρίντεζη και τον εφημέριο μας π. Ριχάρδο Ταρασκέβιτς που ΠΑΝΤΑ προσπαθούν να προσφέρουν ότι μπορούν για την καλύτερη εξυπηρέτηση της ενορίας μας.

Δ. Μ. Φ.

[module-856]

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 25-26.1.2025

Οικισμός Ενορία 25-26 Ιανουαρίου 2025 Αγάπη Agapi Αγίου Αγαπητού 26/1 Κυριακή 16:00 Θεία Λειτουργία  Αετοφωλιά Aetofolia Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Andros Καθεδρικού Ναού

Μελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 2ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ   ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 21 Ιανουαρίου 2025 ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ   Ανάγνωσμα από το κατά Μάρκο Άγιο Ευαγγέλιο (2, 23-28) Και συνέβηκε κάποιο Σάββατο

Άγγελος Κυρίου, Κυριακή 19-1-2025

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου ΠέτρουΚυριακή, 19 Ιανουαρίου 2025   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλή Κυριακή! Το Ευαγγέλιο της σημερινής Θείας Λειτουργίας (Ιω 2,1-11) μας αφηγείται το πρώτο σημείο του