Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΝΑΟΣ ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΛΑΟΣ

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΝΑΟΣ ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΛΑΟΣ

Στις 26 Δεκεμβρίου 2019, την επομένη των Χριστουγέννων, εορτή του Αγίου Στεφάνου, στις 10.00 το πρωί, τέλεσε την Θεία Λειτουργία στην ενορία μας ο εφημέριος μας π. Ριχάρδος Ταρασκέβιτς ενώ μαζί του συλλειτούργησεκαι ο ιεροδιάκονος της Επισκοπής Χίου π. Μάριος Φώσκολος. 

Πιστοί ανέγνωσαν τα βιβλικά κείμενα στα Γαλλικά και στα Ελληνικά,ενώ η ομιλία που ακολούθησε μετά από αυτά, ακούστηκε τόσο στη Γαλλική όσο και στην Ελληνική γλώσσα. Το Ευαγγέλιο διαβάστηκε στα Γαλλικά και στα Ελληνικά.

Πολύτιμη η βοήθεια της αδελφής Μαρίας και σήμερα η οποία έκανε την μετάφρασηαπό τα Ελληνικά στα Γαλλικά, όπου και όταν χρειάζονταν. Την Θεία Λειτουργία πλαισίωσε με ύμνους η  χορωδία η οποία αποτελείται από καθολικούς πρόσφυγες και η οποία δίνει έναν διαφορετικό τόνο στις τελούμενες Θείες Λειτουργίες.

Μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας, δόθηκε ρουχισμός στους πρόσφυγες προερχόμενο από την Κάριτας της Αρχιεπισκοπής Νάξου – Τήνου και την οποία ευχαριστούμε πολύ!!!

Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε και τα παιδιά του κατηχητικού της Επισκοπής Σύρου, όπου συγκέντρωσαν τρόφιμα και είδη προσωπικής περιποίησης και τα οποία δόθηκαν στους  πρόσφυγες.

Ευχαριστούμε θερμά τον Αρχιεπίσκοπο μας π. Νικόλαο Πρίντεζη και τον εφημέριο μας π. Ριχάρδο Ταρασκέβιτς που ΠΑΝΤΑ προσπαθούν να προσφέρουν ότι μπορούν για την καλύτερη εξυπηρέτηση της ενορίας μας.

Δ. Μ. Φ.

[module-856]

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 29 Μαΐου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου