Η Εκκλησία με αμαζονικό πρόσωπο
Στη συνέντευξη στο Vatican News, η εμπειρία του Δελού Σικωνάτζι Καμαίτερι, μέλους του λαού Ashaninca, μιας εθνοτικής ομάδας Vatican News του Αμαζονίου από το Περού, που επικεντρώνεται ιδιαίτερα στο πρόβλημα της μεγαλύτερης παρουσίας της Εκκλησίας στους λαούς της Παναμαζωνίας
Στη Σύνοδο για τον Αμαζόνιο υπάρχει μια φωνή που αντιπροσωπεύει σημαντικά τους αυτόχθονες λαούς: είναι αυτή των 17 παραστάσεων, μεταξύ ακροατών και εμπειρογνωμόνων. Υπάρχουν 390 εθνοτικές ομάδες που ζουν στον Αμαζόνιο και των οποίων η επιβίωση εξαρτάται τόσο πολύ από τη γη, από τη φροντίδα της δημιουργίας που, μεταξύ άλλων, αποτελεί θεμελιώδες στοιχείο του πολιτισμού τους. "Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ ως φωνή τους" επειδή γνωρίζουν ότι "όχι μόνο δεν είναι μόνοι" αλλά και ότι "είμαστε εδώ και περιμένουμε καλά νέα για τον Αμαζόνιο", λέει ο Δέλιο Σιτικατζή Καμαίτερι, καθολικός, μέλος του λαού Ashaninca, του Περού.
Η χαρά του, αλλά και η αποφασιστικότητά του, λάμπει μέσα από τις χειρονομίες και τον τόνο της φωνής. Σε συνέντευξή του στο Vatican News, μιλά για τις προσδοκίες του, εστιάζοντας τις ιδιαίτερα στο πρόβλημα της εξωρατιστικότητας των επιχειρήσεων. Από την άποψη του ευαγγελισμού, επισημαίνει ότι θα ήταν σημαντικό να υπάρξει "μεγαλύτερη παρουσία της Εκκλησίας" στους λαούς, για να κατανοήσει τα έθιμά τους, τις εμπειρίες τους, τον πολιτισμό και έτσι να έχουμε μια "Εκκλησία με πρόσωπο Αμαζονίου" στην οποία μας προσκαλεί ο Πάπας Φραγκίσκος. Η σημασία των επαγγελμάτων που προέρχονται από αυτόχθονες πληθυσμούς υπογραμμίζει την κεντρική της θέση, επιβεβαιώνοντας ότι με αυτόν τον τρόπο «η εκπαίδευση των αυτόχθονων λαών θα τοποθετηθεί στο προσκήνιο» διότι, λέει, «γνωρίζουν τους τόπους, τις κοινότητες, τους λαούς, τους πολιτισμούς. στους νέους που σπουδάζουν και μάλιστα έχουν επαγγέλματα "μέσω των οποίων μπορούν επίσης να εκπαιδεύσουν τους αδελφούς τους.
+Ν