Η ΔΥΝΑΜΗ THΣ ΠΙΣΤΗΣ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑ

Η ΔΥΝΑΜΗ THΣ ΠΙΣΤΗΣ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑ

Ο τρίτος σταθμός της ποιμαντικής μας πορείας στα τρία ακριτικά νησιά: Χίο-Λέσβο και Σάμο ολοκληρώθηκε με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον ενοριακό Ναό της Μεταστάσεως της Θεοτόκου στο Βαθύ Σάμου.

Περίπου εκατό σαράντα πρόσφυγες και μετανάστες Χριστιανοί Καθολικοί από  το Καμερούν και το Κονγκό έδειξαν ότι η μόνη δύναμη που τους στηρίζει στην πορεία προς την τον δικό τους τόπο επαγγελίας εκφράζεται με την προσευχή που τους δυναμώνει την ελπίδα, την πίστη και την μεταξύ τους αγάπη.

Ο τρόπος συμμετοχής στη Θεία Λειτουργία είναι πράγματι εντυπωσιακός και υποδειγματικός για πολλούς ανθρώπους που θέλουν να τελούν μαζί με τον Ιερέα τη θεία Λειτουργία και όχι να καούνε τη θεία Λειτουργία.

ΟΙ απαντήσεις, οι ψαλμωδίες, η ανάγνωση των βιβλικών αναγνωσμάτων και η χρήση τριών γλωσσών κατά την τέλεση της θείας Λειτουργία δίνει μια εικόνα ζηλευτή σε όσους συμμετέχουν και απολαμβάνουν το αποτέλεσμα αυτής της ζωντανής πίστης.

Αυτό ξαναζήσαμε και αυτή τη φορά κατά τη Θεία Λειτουργία η οποία τελέστηκε στα ελληνικά, τα γαλλικά και τα αγγλικά για να σεβαστούμε όλους τους παρόντες έλληνες και αλλοδαπούς πρόσφυγες και μετανάστες.

Η εξασφάλιση εκ μέρους του εφημερίου, π. Ριχάρδου βοηθητικών φυλλαδίων που ετοιμάζει για κάθε Θεία Λειτουργία ή για κάθε τέλεση Ακολουθίας του λόγου είναι ένα πολύ σημαντικό βοήθημα στα χέρια των χριστιανών αυτών που έρχονται στο ναό για να λάβουν δύναμη από τη χάρη του θεού που τους χορηγείται μέσω της συμμετοχής τους στο Μυστήριο ιδιαίτερα της Ευχαριστίας.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και  μεγαλύτερη βοήθεια από όλους μας και μακάρι η Κάριτας να έχει μία εμπειρία αυτής της παρουσίας των πολυάριθμων Καθολικών στα ακριικά μας νησιά και να βρει τρόπους να καλύπτει ορισμένες επείγουσες ανάγκες τους. Η  δυνατότητα ενός πρόχειρου γεύματος μετά από την απογευματινή Θεία Λειτουργία στους ανθρώπους αυτούς είναι το λιγότερο που θα μπορούσε να εξασφαλιστεί τουλάχιστο κατά καιρούς. Η βοήθεια και η κάλυψη των εισιτηρίων των ιερέων μας που συχνά επισκέπτονται αυτούς τους ανθρώπους είναι κάτι που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη και να βρεθεί κάποια άμεση λύση.

Είμαστε αισιόδοξοι ότι η Κάριτας Ελλάς θα κάνει ακόμη περισσότερα στα νησιά αυτά, προς τα  οποία έχουν στρέψει   την προσοχή τους όλοι οι Έλληνες. Και η εγγύτητα της Εκκλησίας προς τους πρόσφυγες και μετανάστες αποδεικνύεται μόνο με συγκεκριμένα έργα.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ  ΤΗΣ 8ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2 Μαρτίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Φόβος να πιστέψουμε και να αγαπήσουμε

ΦΟΒΟΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΟΥΜΕ «Μη φοβάστε, εγώ νίκησα τον κόσμο»   Σήμερα ακούγεται όλο και περισσότερο: «Εγώ δεν εμπιστεύομαι πιά κανέναν, ούτε τον

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου