Η Ασίζη φιλοξενεί την πρώτη οικουμενική προσευχή για τη Δημιουργία

Η Ασίζη φιλοξενεί την πρώτη οικουμενική προσευχή για τη Δημιουργία

Με την ευκαιρία της 4ης παγκόσμιας ημέρας προσευχής για τη προστασία της Δημιουργίας, που συνέστησε ο Πάπας Φραγκίσκος στις 10 Αυγούστου του  2015, η Ασίζη θα υποδεχθεί  χριστιανούς από όλο τον κόσμο την πρώτη οικουμενική προσευχή για τη διαφύλαξη και προστασία της Δημιουργίας.

Ο καιρός της Δημιουργίας είναι μία ετήσια τέλεση προσευχής και εκδηλώσεων  για να προστατευθεί  το «σπίτι της ανθρωπότητας» και τελείται  από χιλιάδες χριστιανούς  σε όλο τον κόσμο.

Φέτος  μεταξύ των πολλών εκδηλώσεων:  στις Φιλιππίνες  ο Καρδινάλιος  Luis AntonioTagle θα τελέσει μία Θεία Λειτουργία  για τη Δημιουργία. Στην Ελβετία θα γίνει  μία ευχαριστιακή τέλεση από την Αγγλικανική Εκκλησία κοντά σε τρεχούμενα μολυσμένα νερά. Στις Ηνωμένες Πολιτείες  μερικές μοναχές  θα προσευχηθούν κοντά σε μία ραδιενεργό ζώνη. 

Η φροντίδα της Δημιουργίας δεν πρέπει να καθυστερεί με κανένα τρόπο, διότι η υποβάθμιση του περιβάλλοντος. Η Παγκόσμια Καθολική Κίνηση  για το κλίμα  είναι μία  ένωση περισσοτέρων από  650 οργανώσεων  από όλο τον κόσμο  που δεσμεύονται να ζήσουν  την Αποστολική Παραίνεση «Ευλογημένος  να είσαι». 

Χθες  1η Σεπτεμβρίου  2018,  παγκόσμια ημέρα προσευχής για την προστασία της Δημιουργίας, δημοσιεύθηκε ένα  Οικουμενικό Μήνυμα με ιδιαίτερη  προσοχή στους πιο πληγωμένους. Θέλουμε να ξεκινήσουμε  και  να τολμήσουμε,  διότι οι κοινότητές μας  πρέπει να  συνειδητοποιήσουν την ανάγκη να προσέξουν και να προστατέψουν το περιβάλλον.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 19 Ιουνίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 18 Ιουνίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου