Η ΑΓΑΠΗ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΜΕΝΕΙ…

Η ΑΓΑΠΗ ΟΛΑ ΤΑ  ΥΠΟΜΕΝΕΙ…

Ηταν το μακρινό 1992, όταν στο αεροδρόμιο της Ρώμης συναντήθηκαν δύο νέοι. Ο Μουσταφά, μουσουλμάνος από την Τρίπολη του Λιβάνου, ερχόταν για σπουδές στην Ιταλία. Η Σιμόνα, κάτοικος της πόλης, περίμενε μια εκκλησιαστική ομάδα που ερχόταν από το Λϊβανο. Γνωρίσθηκαν, αγαπήθηκαν και ξεκίνησε ο … γολγοθάς τους.

Η μητέρα της κοπέλας ήταν ανένδοτη. Φοβόταν ότι η κόρη της θα έχανε την πίστη της και θα εγκατέλειπε τις σπουδές της. Ο Μουσταφά προερχόταν από οικογένεια με ανοιχτό πνεύμα,  το ίδιο ήταν και ο ίδιος, εξάλλου είχε μεγαλώσει σε γειτονιά που ζούσαν χριστιανοί. Στη Ρώμη σύχναζε σε  ιγνατιανή ομάδα προσευχής και έπαιζε μπάσκετ με υποψήφιους ιερείς από το Διεθνές Κολλέγιο των Ιησουιτών στη Ρώμη. Η υποψήφια πεθερά και η … ιταλική γραφειοκρατία απτόητες !

Η Σιμόνα επισκέφτηκε κάποια στιγμή την οικογέινειά του στο Λίβανο, Ετυχε εκείνη την εποχή να πεθάνει ένας θείος του. Κατάλαβε ότι ήταν η μοναδική δυτική χριστιανή στην κηδεία. Δεν ήξερε πως να συμπαρασταθεί, δε γνώριζε και τη γλώσσα. Εβγαλε το ροδάριό της και προσευχήθηκε. Η κίνηση της έκανε πολύ καλή εντύπωση στην οικογένεια του Μουσταφά. Ακόμα το θυμούνται.

Δέκα χρόνια υπομονής, αμοιβαίας εμπιστοσύνης και κοινής προσευχής, στο Θεό του η κάθε πλευρά, έπεισαν και τους πλέον δύσπιστους για τα συναισθήματά τους και τις προθέσεις τους. Ως και η μητέρα της Σιμόνα λύγισε και τον δέχθηκε ως παιδί της.

Εκαναν μικτό γάμο, με αμοιβαίο σεβασμό ο ένας στα πιστεύω του άλλου.     Ο Μουσταφά δεν έχει δισταγμό να πηγαίνει και στην εκκλησία, εξάλλου τους αρέσει να λένε μαζί τους Ψαλμούς. Ομως θεωρεί ότι η ευσπλαχνία και όχι το μίσος όπως πιστεύουν αρκετοί είναι στο κέντρο του Ισλάμ 

Εξάλλου αφέθηκαν και οι δύο στα χέρια του Θεού (τους) και δε διαψεύστηκαν. Η αγάπη, στο τέλος, επικράτησε.

ΠΗΓΗ : Vaticannews
 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
δικηγόρος
μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη” της Καθολικής Εκκλησίας

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πανήγυρη της Πεντηκοστής (B)

ΠΑΝΗΓΥΡΗ  ΤΗΣ  ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ (Β)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Η αγάπη του Θεού, χάρη στο Άγιο Πνεύμα που μας δόθηκε, υπερχείλισε τις καρδιές μας. Αλληλούια.

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 22 Ιουνίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

22 ΙΟΥΝΙΟΥ μνήμη του Αγίου Παυλίνου, επισκόπου

  Καταγόταν από μια πλούσια οικογένεια Ρωμαίων πατρικίων (γεννήθηκε το 355 στη Μπορντώ, όπου ο πατέρας του ήταν αυτοκρατορικός αξιωματούχος). Συνάντησε τον επίσκοπο Αμβρόσιο του

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου