Η ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Η ΣΤΟΡΓΗ ΞΕΧΝΑ ΤΟΝ ΠΟΝΟ

Η ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Η ΣΤΟΡΓΗ ΞΕΧΝΑ ΤΟΝ ΠΟΝΟ

Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017 η ενοριακή μας κοινότητα στη Μυτιλήνη της Λέσβου έζησε στιγμές στήριξης της πίστης, ανθρώπινης ευαισθησίας και συγκίνησης.

Μετά από αλλεπάλληλες αλλαγές στο  ποιμαντικό του ταξίδι στα ακριτικά νησιά Χίο Λέσβο και Σάμο, ο Αρχιεπίσκοπος π. Νικόλαος κατάφερε να φθάσει στη Λέσβο το Σάββατο το πρωί. 

Το απόγευμα στις 6 τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία  στον ενοριακό Ναό της Μεταστάσεως της Θεοτόκου. Μαζί του συλλειτούργησαν ο Γενικός Βικάριος της  Επισκοπής Χίου-Λέσβου-Σάμου, π. Ριχάρδος Ταράσκεβιτς και ο εφημέριος Χίου κι Λέσβου π. Λέων Κισκίνης. Το ιερό υπηρέτησαν ο υποδιάκονος  Λεονάρδος , ο Τούρκος  Καθολικός φοιτητής Σταύρος και δύο νέοι  πρόσφυγες από το Καμερούν.

 Ο Ναός ήταν πλήρης από έλληνες αλλά προπάντων πρόσφυγες και μετανάστες που ήρθαν για να αγιάσουν την ημέρα του Κυρίου. Οι ψαλμωδίες τους στα ελληνικά, γαλλικά και αγγλικά βοήθησαν όλους να συμμετέχουν ενεργά στο Μυστήριο της Ευχαριστίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος κατά την ομιλία του αναφέρθηκε στον ερχομό του Κυρίου. Ένας ερχομός που ταυτόχρονα είναι και παρουσία. Ο Κύριος έχει έρθει στη γη πριν από δυο χιλιάδες χρόνια. Είναι μαζί μας με τον τρόπο που Εκείνος επέλεξε και είναι η Εκκλησία  Του.

Ο Ναός ήταν πλήρης από πιστούς έλληνες και πάρα πολλούς πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι κάθε φορά που συμμετέχουν στη Θεία Λειτουργία δίνουν μαθήματα ενεργούς συμμετοχής στο Μυστήριο της Ευχαριστίας κατά το οποίο ψάλλουν με τρόπο ενθουσιώδη που βεβαιώνει και στηρίζει την πίστη τους, η οποία και τους στηρίζει στις δύσκολες στιγμές που βιώνουν ως πρόσφυγες σε ξένη  Χώρα.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργία τους ευχήθηκε το άστρο της Βηθλεέμ, που συμβολίζει το Χριστό να τους οδηγήσει στη γη της επαγγελίας που ονειρεύονται.

Η απάντηση όλων ήταν ένα ομόφωνο και συλλογικό Amen. 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

15η Κυριακή του Έτους

15η  ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ (B)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ 17[16], 15                         Εγώ, Κύριε, μες στη δικαιοσύνη, θα δω το πρόσωπό Σου, θα χορτάσω

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΗΣ ΑΜΙΑΝΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΗΣ ΑΕΙΠΑΡΘΕΝΟΥ ΜΑΡΙΑΣ Σάββατο 13 Ιουλίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου