H ENOΡΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΝΑΟΥ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΑΔΕΛΦΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΧΙΟΥ και ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

Μητροπολιτικός Ναός Νάξου

Καθεδρικός ναός Χίου

Ενοριακός Ναός Μυτιλήνης

Ως γνωστό, η Καθολική Επισκοπή Χίου, με Αποστολικό Τοποτηρητή τον Σεβασμιότατο π. Νικόλαο, Μητροπολίτη Παντός Αιγαίου, έχει να αντιμετωπίσει την πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση των προσφύγων και μεταναστών, οι οποίοι συχνότατα χτυπούν την πόρτα των ενοριών μας σε αυτά τα δύο ακριτικά νησιά. Και κανείς δεν μπορεί να φύγει από τον Ναό, χωρίς να λάβει μία βοήθεια, χρηματική ή σε είδος.
Η Εκκλησία της Μητροπολιτικής Νάξου, στο πρόσωπο του αγαπητού εφημερίου της π. Γεωργίου Παλαμάρη, ευαισθητοποιήθηκε και θέλησε να βοηθήσει τις Καθολικές ενορίες Αγίου Νικολάου Χίου και Μεταστάσεως της Θεοτόκου Μυτιλήνης.
Η ευσπλαχνία, όπως γράφει ο Πάπας Φραγκίσκος, είναι η καρδιά του Θεού. Γι’ αυτό πρέπει να είναι επίσης η καρδιά όλων αυτών που αναγνωρίζουν τον εαυτό τους ως μέλη της μοναδικής μεγάλης οικογένειας των παιδιών του Θεού που δεν περιορίζεται στην μεγάλη μητροπολιτική Νάξο, αλλά επεκτείνεται και στις φτωχότερες και ακριτικές ενορίες της Χίου και της Μυτιλήνης.
Ο Ιησούς μάς προειδοποιεί: η αγάπη για τους άλλους – τους ξένους, τους αρρώστους, τους φυλακισμένους, τους άστεγους, τους πρόσφυγες – είναι η μονάδα μέτρησης του Θεού για να κρίνει τις πράξεις μας.
Ο απόστολος Παύλος καλεί τους Χριστιανούς της Ρώμης να χαίρονται με αυτούς που χαίρονται και να κλαίνε με αυτούς που κλαίνε (βλ. Ρωμ. 12,15), ή συστήνει στους Χριστιανούς της Κορίνθου να οργανώσουν μια συλλογή χρημάτων σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τα μέλη της Εκκλησίας που υποφέρουν (βλ. 1 Κορ. 16, 2-3). Και ο άγιος Ιωάννης γράφει: «Αλλά αν κάποιος που έχει τα πλούτη του κόσμου, δει τον αδελφό του σε κατάσταση ανάγκης και δεν τον σπλαχνιστεί, πώς ο άνθρωπος αυτός να έχει μέσα του αγάπη για τον Θεό;» (1 Ιω. 3,17. Βλ. Ιακ, 2, 15-16).
Εξ ονόματος και των ενοριακών συμβουλίων Χίου και Μυτιλήνης, ευχαριστώ από καρδίας τον φίλτατο π. Γεώργιο Παλαμάρη, εφημέριο του Καθεδρικού και Ενοριακού Ναού της Υπαπαντής του Κυρίου στη Νάξο, καθώς και όλους τους ενορίτες του/τις ενορίτισσές του, διότι συνέβαλλαν στο να συγκεντρωθεί ένα χρηματικό ποσό, αλλά και κυρίως ένα υλικό πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες της Χίου και της Μυτιλήνης, το οποίο θα δοθεί εξ ολοκλήρου στους ανθρώπους αυτούς που έχουν ανάγκη από τη Χριστιανική συμπαράστασή μας.
Οι ευχαριστίες μου πηγαίνουν και στον π. Ιωσήφ Πρίντεζη, της ενορίας Βάρης Σύρου, για την πολύτιμη βοήθειά της ενορίας του.
Ο Κύριος να σας ανταποδίδει για τα επίγεια, ουράνια, και για τα πρόσκαιρα, αιώνια.
π. Λέων
 

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πανήγυρη της Πεντηκοστής (Α)

ΠΑΝΗΓΥΡΗ  ΤΗΣ  ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ (Α)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Η αγάπη του Θεού, χάρη στο Άγιο Πνεύμα που μας δόθηκε, υπερχείλισε τις καρδιές μας. Αλληλούια.

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 3 Ιουνίου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου