H γενική συνέλευση και οι εκλογές της Κάριτας Νάξου-Τήνου

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ & ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΡΙΤΑΣ ΝΑΞΟΥ – ΤΗΝΟΥ

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2022

 

Κυριακή απόγευμα 27 Νοεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε όπως ήταν προγραμματισμένη και σύμφωνα με το καταστατικό της Κάριτας η Γενική Συνέλευση των μελών της και η διενέργεια εκλογών.

 Ο π. Μάρκος Φώσκολος εκπροσώπησε τον Αρχιεπίσκοπο Ιωσήφ ο οποίος βρισκόταν εκτός Τήνου και ανέγνωσε τον χαιρετισμό του, ενώ ο π. Φραγκίσκος Βιδάλης ενημέρωσε την ολομέλεια περί της εκλογής του Προέδρου. Ο Πρόεδρος στη συνέχεια πήρε το λόγο ευχαριστώντας για την εμπιστοσύνη και τη καλή συνεργασία τόσο τον απελθόντα Αρχιεπίσκοπο Σεβ/το Νικόλαο όσο και το νέο Αρχιεπίσκοπο Σεβ/το Ιωσήφ. Ανακοίνωσε σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά το τελευταίο διάστημα, ότι το μέλος της τοπικής μας Κάριτας κα. Στέλλα Φωσκόλου πρόκειται να αναλάβει τη θέση τιμής και ευθύνης του Προέδρου της Κάριτας Ελλάς. Η εξέλιξη αυτή μας χαροποιεί για πολλούς λόγους και μεταξύ άλλων ότι είναι γυναίκα και προέρχεται από την εκκλησιαστική μας επαρχία.

Συνεχίζοντας ο πρόεδρος τόνισε τη σημασία του ομαδικού πνεύματος και της συμπληρωματικότητας που διέκρινε τα μέλη του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου και πως αυτά τα χαρακτηριστικά έφεραν σημαντική διεύρυνση των δράσεων της τοπικής Κάριτας τα τελευταία χρόνια παρά τις σοβαρές αντιξοότητες που επέφερε η πανδημία.

Παράλληλα με τη σύντομη παρουσίαση των οικονομικών απολογισμών της τετραετίας 2019 – 2022 δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιαστεί το έργο της Κάριτας και να εκφραστούν ευχαριστίες στους εθελοντές, τους προμηθευτές και όλους τους συνεργάτες στα τρία νησιά στα οποία η Κάριτας Νάξου – Τήνου δραστηριοποιείται, Τήνο, Νάξο και Άνδρο.

Όσον αφορά την εκλογική διαδικασία που ακολούθησε από τα 109 ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη ψήφισαν 68. Μεταξύ των 18 ενοριακών αντιπροσώπων οι οποίοι ταυτόχρονα αποτελούν και τους υποψηφίους προς εκλογή για μέλη του ΔΣ εξελέγησαν και θα σχηματίσουν το νέο διοικητικό συμβούλιο οι:

Δελατόλας Αντώνιος, Ψάλτης Ιωάννης, Παλαμάρη Αιμιλία, Απέργη Λαμπρινή, Εξιλζές Ιωάννης, Φωσκόλου Στέλλα και Απέργη Μαρία.

Για την ομαλότητα της εκλογικής διαδικασίας και την εξαγωγή των αποτελεσμάτων ευχαριστούμε θερμά τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής: Βίλλα Ματθαίο, Απέργη Ελένη και Σκλάβου Καλλιόπη.

Μικρό κέρασμα προσφέρθηκε στο τέλος της συνάντησης δίνοντας την ευκαιρία στους παρόντες να επικοινωνήσουν μεταξύ τους και να συγχαρούν τα μέλη του νέου συμβουλίου για την εκλογή ή επανεκλογή τους. Στο προσεχές διάστημα θα γίνει η συγκρότησή τους σε σώμα και η θητεία τους ξεκινά την 1η  Ιανουαρίου του 2023.

Με τη βοήθεια του Θεού ευχόμαστε καλή επιτυχία !

ΑΔ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 3ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 27 Ιανουαρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Πρόγραμμα Ενοριών

   Οικισμός Ενορία 28–29 Ιανουαρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Κυριακή 09.30

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου