HΠΑ: Ο “ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ” ΠΡΟΕΔΡΟΣ …

ΣΤΙΣ 100 ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΏΝ

Μετά τις Αμερικανικές εκλογές είχαμε παρουσιάσει στατιστικά στοιχεία για το πώς είχαν ψηφίσει οι Αμερικανοί Καθολικοί (θεωρητικά ισομερώς, αλλά ανάμεσα στους λευκούς Καθολικούς η αναλογία ήταν 57/42 υπέρ Τράμπ και κατά Μπάιντεν ενώ οι Ισπανόφωνοι είχαν ψηφίσει 67/32 υπέρ Μπάιντεν) και είχαμε παρατηρήσει ότι η Καθολική Εκκλησία των ΗΠΑ είναι μοιρασμένη ιδεολογικά, αλλά η αληθινή διαίρεση αφορά τη φυλετική και εθνοτική καταγωγή και όχι τη θρησκεία. Γι’ αυτό θέλει έξυπνη διαχείριση από την Ιεραρχία για να μην υπάρξει διάσπαση εκκλησιαστικής ενότητας!
Ο “ηλικιωμένος και καθεστωτικός” αλλά πραγματιστής νέος Πρόεδρος, που “έτρεξε” ήδη το θέμα των εμβολιασμών στη χώρα, έκανε τις εξής δηλώσεις στον απολογισμό των 100 ημερών της διακυβέρνησής του:
Αυτή τη χώρα δεν την έκτισε η Γουόλ Στρητ, αλλά η μεσαία τάξη. Και τη μεσαία τάξη έκτισαν τα συνδικάτα!

– Είκοσι εκατομμύρια Αμερικανοί, μεσαίας και εργατικής τάξης, έχασαν τις δουλειές τους λόγω πανδημίας, την ίδια στιγμή που 680 δισεκατομμυριούχοι στις ΗΠΑ είδαν την καθαρή αξία της περιουσίας τους να αυξάνεται πάνω από 1 τρις δολάρια!

– Οι κοινωνικές δαπάνες θα αυξηθούν, αλλά αυτή τη φορά δεν θα τις πληρώσει η μεσαία τάξη αλλά οι πλούσιοι.

– Κοιτάξαμε την άβυσσο της εξέγερσης και του αυταρχισμού, της πανδημίας και του πόνου και εμείς, ως λαός, δεν δειλιάσαμε!

– Την επόμενη 8/ετία θα διατεθούν για εκσυγχρονισμό των υποδομών 2,3 δις δολάρια.

– Την επόμενη 15ετία θα διατεθούν για ενίσχυση Αμερικανικών οικογενειών 1.8 δις δολάρια.

– Από το 2022 θα αυξηθεί στα 15 δολάρια το βασικό ημερομίσθιο σε έργα ομοσπονδιακής κρατικής εργολαβίας.

– Θα υπάρξει αύξηση της φορολογίας στα υψηλά εισοδήματα που θα φέρουν σε βάθος χρόνου 4 τρις δολάρια στα κρατικά ταμεία (την αύξηση φορολογίας έχουν ζητήσει και επενδυτές της εμβέλειας Γκέιτς και Μπάφετ…).

Και το πιο απροσδόκητο που θα μπορούσε να ειπωθεί στην “Μέκκα του καπιταλισμού” το εκστόμισε την 5-5-2021, για απελευθέρωση των πατεντών των εμβολίων !
Δεν άκουσα ούτε το Χρηματιστήριο να καταρρέει ούτε να ζητείται… ιατρική εξέταση για τον Πρόεδρο.
Προφανώς η Αμερικανική οικονομία αντιλαμβάνεται τα σημεία των καιρών και τι χρειάζεται για να ξαναπάρει μπρος: κρατικές επενδύσεις, αλληλεγγύη γενεών, επιρροή σε ξένες αγορές, που τώρα πλήττονται από την πανδημία…
Αυτό σε Καθολική γλώσσα ονομάζεται “Κοινωνική Διδασκαλία της Εκκλησίας”, είναι εφαρμόσιμη και την γνωρίζει ένας πιστός όπως ο Μπάιντεν.
Παρόλα αυτά, τμήμα της Καθολικής Ιεραρχίας της χώρας εξακολουθεί να κρατά “πιστόμετρο” και θέλει να του απαγορεύσει τη Θεία Μετάληψη, επειδή το Δημοκρατικό Κόμμα είναι, διαχρονικά, υπέρ του δικαιώματος της γυναίκας να διακόψει μη επιθυμητή εγκυμοσύνη. Μάλλον δεν έχουν χωνέψει την ήττα Τραμπ…

Πληροφόρηση από άρθρο του Βασίλη Σκουρή στις ieidiseis.gr

Φωτογραφία αρχείου από διαδίκτυο

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πανήγυρη της Πεντηκοστής (Α)

ΠΑΝΗΓΥΡΗ  ΤΗΣ  ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ (Α)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Η αγάπη του Θεού, χάρη στο Άγιο Πνεύμα που μας δόθηκε, υπερχείλισε τις καρδιές μας. Αλληλούια.

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου