ΑΡΧΙΣΑΝ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ 9ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

ΑΡΧΙΣΑΝ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ
ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ 9ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

 

ΑΡΧΙΣΑΝ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ 9ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Την Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014 το απόγευμα στις 7 άρχισαν οι εργασίες του 9ου Διεθνούς Συνεδρίου του Οικουμενικού Φόρουμ Ευρωπαίων Χριστιανών Γυναικών με θέμα «γεννήθηκε από γυναίκα …» (Γαλ. 4,4) «Οι γυναίκες καλούνται να γίνουν να είναι μία ενέργεια δημιουργίας»

Οι αίθουσα του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού ήταν κατάμεστη από συνέδρους που έφθασαν από 31 χώρες της Ευρώπης και από τους προσκεκλημένους.

Η τελετή της έναρξης περιελάμβανε την σύντομη παρουσία του σκοπού του φόρουμ γυναικών. Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί εκ μέρους των θρησκευτικών και πολιτικών αρχών του νησιού της Τήνου. Μήνυμα απέστειλε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σύρου – Τήνου κλπ. κ. Δωρόθεος Β', το οποίο ανέγνωσε ο Αρχιμανδρίτης κ. Ιάκωβος Σέττας.

Ακολούθησε Μήνυμα του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Νάξου – Τήνου – Ανδρου – Μυκόνου Νικολάου ο οποίος είπε:

Αξιότιμες Κυρίες του Οικουμενικού Φόρουμ Ευρωπαίων Χριστιανών Γυναικών. Καλώς ορίσατε στο ιερό και όμορφο νησί της Τήνου.

Γνωρίζω ότι ο σκοπός σας είναι η αναζήτηση της κοινής ταυτότητας μεταξύ των χριστιανών γυναικών, με τα χαρακτηριστικά της αλληλοκατανόησης, της αδελφοσύνης και της αγάπης. Την προσπάθειά σας αυτή η Καθολική Εκκλησία της Τήνου την θεωρεί από τον Θεό ευλογημένη, για μας πολύτιμη, από μας επαινετή και γι’ αυτό σας ευχαριστεί. Γνωρίζουμε ότι προσπαθείτε να πετύχετε το σκοπό σας στηριγμένες στη δύναμη του Λόγου του Κυρίου και της προσευχής και αυτό αποτελεί εγγύηση της επιτυχίας σας.

Μας αποδεικνύετε με τη δράση σας, ότι και σήμερα υπάρχουν αρκετές χριστιανές γυναίκες των τριών μεγάλων χριστιανικών δογμάτων, οι οποίες με ωριμότητα πίστης και με ευρεία αντίληψη, ξέρουν να βιώνουν μαζί τις αξίες του Ευαγγελίου και να προβάλλουν ότι μας ενώνει, χωρίς να αγνοούν αυτό που μας διαφοροποιεί. Το μυστικό της επιτυχίας σας είναι ότι κινείστε χωρίς διάκριση χρωμάτων, κομμάτων και δογμάτων και αυτό είναι μια άλλη εγγύηση ότι βαδίζετε σωστά.

Το γεγονός ότι μιλάμε διαφορετικές γλώσσες είναι αποτέλεσμα του πύργου της Βαβέλ που συνεχίζει να χτίζει ο εγωκεντρισμός του ανθρώπου. Αλλά εκτός την Βαβέλ υπάρχει και η Πεντηκοστή, που συνένωσε όλες τις γλώσσες της γης σε μία κοινή γλώσσα αυτήν που πρέπει να μιλούν όλοι οι χριστιανοί της γης και που δεν είναι άλλη από τη γλώσσα της κοινής πίστης, της αγάπης και της ελπίδας, που οραματίζονται οι σημερινοί μαθητές και μαθήτριες του Κυρίου.

Σας ευχαριστώ που αυτή την γλώσσα εσείς οι γυναίκες του Φόρουμ Χριστιανών γυναικών Ευρώπης την μιλάτε απταίστως. Είμαι βέβαιος, ότι στην διάρκεια αυτού του Συνεδρίου σας, θα μας δώσετε δυνατά μαθήματα για να μπορέσουμε και όλοι εμείς οι κάτοικοι αυτού του νησιού να την μιλάμε ακόμη καλύτερα, γι΄ αυτό και σας ευχαριστώ. Σας εύχομαι καλή επιτυχία και ο Κύριος, με τις ικεσίες της Παναγίας Μητέρας μας να σας ευλογεί και να σας συνοδοιπορεί στην ελπιδοφόρα χριστιανική πορεία σας που οδηγεί στο Χριστό, στην αδελφοσύνη και στην αγάπη μεταξύ όλων των Χριστιανών.

Και συμπλήρωσε εκτός κειμένου:

«Γνωρίζω πόσο αγαπάτε τους άνδρες σας, κάνετε τους λοιπόν μία πρόταση στο 9ο αυτό Συνέδριό σας. Να προσπαθήσουν να δημιουργήσουν και το δικό τους Οικουμενικό Φόρουμ ΧριστιανώνΑνδρών της Ευρώπης και βοηθήστε τους με την πείρα που έχετε να τα καταφέρουν το συντομότερο»!

Στη συνέχεια χαιρετισμό απεύθυνε ο Εκπρόσωπος της Ελληνικής Ευαγγελικής Εκκλησίας Αιδεσιμότατος κ. Μελέτιος Μελετιάδης, ο Έπαρχος Τήνου κ. Μάνθος Βίλλας και ο Δήμαρχος Τήνου κ. Παναγιώτης Κροντηράς.

Στην τελετή της έναρξης παρέστη και ο Αρχιεπίσκοπος των εν Αθήναις Καθολικών Σεβασμιότατος κ. Νικόλαος

Ακολούθησε η παρουσίαση ελληνικών τραγουδιών από την καλλιτεχνική μουσική και χορωδιακή ομάδα του κυρίου Χατζήρη, που εντυπωσίασε τις εκλεκτές φιλοξενούμενες.

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με την παρουσίαση δυναμικών γυναικείων προσωπικοτήτων μεταξύ των οποίων της κυρίας Ράπτη και το έργο της «καλλιτεχνικό στέκι» που δραστηριοποιείται με επιτυχία και αποδοχή από όλους στο νησί της Τήνου.

Την όλη εκδήλωση ολοκλήρωσε η χορωδία του Συλλόγου Γυναικών Τήνου που με τη συνοδεία μουσικών οργάνων παρουσίασε ελαφρά ελληνικά τραγούδια, που επίσης απέσπασαν τα θερμά χειροκροτήματα, ιδιαίτερα των Ευρωπαίων γυναικών συνέδρων και τέλος, η ανακοίνωση του προγράμματος για την επόμενη ημέρα.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 18 Ιουνίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Επίσκεψη Δημοτικού Σχολείου Εξωμβούργου στο Θρησκευτικό & Λαογραφικό Μουσείο Πατέρων Ιησουιτών στα Λουτρά

Επίσκεψη Δημοτικού Σχολείου Εξωμβούργου στο Θρησκευτικό & Λαογραφικό Μουσείο Πατέρων Ιησουιτών στα Λουτρά Την τιμητική του είχε το Δημοτικό Σχολείο Εξωμβούργου που επισκέφθηκε, την Τετάρτη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου