Γιορτινά χαμόγελα

Γιορτινά χαμόγελα

Ο φίλος Παύλος, μετά από μια συνάντηση στο Castelgandolfo, με χαιρετά δίνοντάς μου ένα κομμάτι χαρτί με αυτές τις γραμμές:

«Πριν λίγες ημέρες πήγα στο σπίτι μου για να δω το ανιψάκι μου που πολύ σύντομα θα βαφτιζόταν. Χάρηκα που συνάντησα τους γονείς του και τους προετοίμασα για το γεγονός: Να βοηθήσουν το μικρό να βιώσει τη χριστιανική ζωή μέσω του βαπτίσματος

Μόλις έφτασα στο σπίτι, πριν ακόμη χαιρετίσω τους άλλους, το βλέμμα μου έτρεξε σε αναζήτηση του τυχερού που θα βαπτιστεί. Ήταν στην αγκαλιά της μητέρας του. Θα έλεγε κάποιος ότι ήταν ο πρώτος που συνάντησε το βλέμμα μου και μου χάρισε συνεχόμενα, γιορτινά χαμόγελα. Στη συνέχεια, γύρισα να χαιρετήσω όλους τους άλλους, μα «κοίτα, Παύλο – επαναλάμβανε έκπληκτη η μητέρα μου – το ανιψάκι σου δεν σταματά να σε βλέπει και να διασκεδάζει με το να σου χαμογελά συνέχεια. Σε εσένα βλέπει κάτι το καινούργιο που τον κάνει να χαίρεται.»

Αυτά τα χαμόγελα με εξέπληξαν και με προκαλούσαν να σκεφτώ: Εάν αυτό το μωρό μού χαμογελά με αυτόν τον τρόπο, είναι μόνο και μόνο επειδή δε με γνωρίζει. Αντιθέτως εκείνοι που γνωρίζουν πόσο «άθλιος» είμαι … δεν μου χαμογελούν με αυτό τον τρόπο. Και ο Παύλος καταλήγει στην τελευταία γραμμή προσκαλώντας με να εκτιμήσω αυτή τη  διήγησή του για το έντυπό μας.

Χθες το βράδυ απαντώντας σε μια τηλεφωνική κλήση του, μπόρεσα να τον ευχαριστήσω για το χαρτάκι που υπήρξε πολύτιμο για εμένα για το εξής όμορφο συμπέρασμα: «Τα χαμόγελα του ανιψιού προκλήθηκαν από την συμπάθεια που ενέπνεε το πρόσωπο του θείου Παύλου. Το μικρό έβλεπε σωστά. Δεν θεωρούσε σημαντικό το παρελθόν σου που δεν υπάρχει πια. Σου χαμογελούσε επειδή έβλεπε την μοναδική πραγματικότητα που χρειάζεται να εντοπίσει: τη συμπάθεια του προσώπου σου.

Ιδού γιατί, κάθε φορά που το βλέμμα σου διασταυρώνεται με το βλέμμα του Θεού – πατέρα, μένεις ευχάριστα έκπληκτος από το εφησυχαστικό χαμόγελό Του. Εκείνος που δεν μπορεί να μη σε αγαπά βλέπει και συλλογίζεται σε εσένα την αθωότητα και τη συμπάθεια του υιού Του  Ιησού. Εκείνος σε γνωρίζει καλά: «Εσύ είσαι ο υιός μου ο αγαπητός, μέσα από εσένα ευαρεστήθηκα».

Αυτή η έκπληξη που μπορεί να βιώσεις κάθε στιγμή σε κάνει ικανό για πραγματική μεταστροφή, σε κάνει να βλέπεις κάθε αδελφό με τα ίδια χαμογελαστά μάτια του Πατέρα.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 23 Φεβρουαρίου 2024 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το  Πνεύμα 

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 24-25.2.2024

Οικισμός Ενορία  24 -25 Φεβρουαρίου 2024 Αγάπη Αγίου Αγαπητού 24/2 Σάββατο   17.00 Θεία Λειτουργία Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου