Γαλλίας Εμμανουήλ: «Οφείλουμε να εργαζόμαστε για την ειρήνη μεταξύ των θρησκειών στην Ευρώπη»

Γαλλίας Εμμανουήλ: «Οφείλουμε να εργαζόμαστε για την ειρήνη μεταξύ των θρησκειών στην Ευρώπη»

Συνήλθε σήμερα το πρωί στην τακτική συνεδρία του το Διοικητικό Σώμα του Συμβουλίου Χριστιανικών Εκκλησιών Γαλλίας, Προεδρεύων του οποίου είναι ο Σεβ. Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητρόπολης Γαλλίας, η συνάντηση έγινε στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Γαλλίας και συζητήθηκαν πέρα από τα θέματα της ημερησίας διατάξεως, η κοινή τοποθέτηση σε θέματα βιοηθικής. Συζήτησαν κοινές δράσεις στην προστασία του περιβάλλοντος καθώς επίσης την οργάνωση της Εβδομάδας Προσευχής για την Ενότητα των Χριστιανών που πραγματοποιείται κάθε χρόνο.

Ο θεσμός της Εβδομάδας Προσευχής για την Ενότητα των Χριστιανών καθιερώθηκε το 1908 και πραγματοποιείται κάθε χρόνο από τις 18 έως τις 25 Ιανουαρίου σε όλο τον κόσμο.

Επίσης, στη συνεδρίαση συζήτησαν θέματα περαιτέρω συνεργασίας στην εκπροσώπηση του Χριστιανισμού στη Γαλλία, μια χώρα με πλήρη διαχωρισμό κράτους-Εκκλησίας, σε όλα τα επίπεδα, όπου ο κοσμικός χαρακτήρας του κράτους (laïcité) είναι υψίστης σημασίας για τους γάλλους πολίτες.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Γαλλίας δήλωσε ικανοποιημένος με την πορεία του Συμβουλίου και πρότεινε την καλύτερη οργάνωση των κοινών δράσεων με βελτιώσεις στην επικοινωνία. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε «οφείλουμε να εργαζόμαστε για την ειρήνη μεταξύ των θρησκειών στην Ευρώπη και αυτό από την πλευρά μας μπορούμε να το επιτύχουμε όταν παρουσιαζόμαστε ενωμένοι και αγαπημένοι ως Χριστιανοί, όχι όταν επιτρέπουμε άλλους παράγοντες να μας απομακρύνουν και να μας αποδιοργανώνουν».

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος παρέθεσε επίσημο γεύμα στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Πηγή: https://www.vimaorthodoxias.gr

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2022     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου