Φυλάξτε τη σπίθα της ζωής ακόμη και σε μια σκοτεινή νύκτα

Φυλάξτε τη σπίθα της ζωής ακόμη και σε μια σκοτεινή νύκτα

Ο Πάπας Φραγκίσκος, στη συνάντησή του με τα μέλη  της Οργάνωσης  “Μια Σπάνια Ζωή”, για την αναζήτηση στήριξης σε σπάνιες αρρώστιες υπενθύμισε  ότι: «η κάθε ανθρώπινη ζωή είναι μοναδική» και δήλωσε εντυπωσιασμένος  από τη θέληση των οικογενειών να αντιμετωπίσουν  την επώδυνη  πραγματικότητα «και να κάνουν κάτι για να την βελτιώσουν».

«Κάθε ανθρώπινη ζωή είναι μοναδική  και αν η ασθένεια  είναι σπάνια  ή   πολύ σπάνια, είναι η ίδια η ζωή πολύ σπάνια». Αυτό υπενθύμισε ο Άγιος Πατέρας ο Πάπας Φραγκίσκος  στους εξήντα μεταξύ των  γονιών και των εθελοντών  της Οργάνωσης «Μια Σπάνια Ζωή» «Μια Σπάνια Ζωή» για την αναζήτηση  συμπαράσταση  στις σπάνιες αρρώστιες, τους οποίους δέχτηκε  σε ακρόαση στην αίθουσα  Clementina του Αποστολικού Οίκου. Ο Πάπας  δηλώνει εντυπωσιασμένος  και ενθουσιασμένος  από τη θέληση  των οικογενειών των αρρώστων  «να συνεργαστούν  για να αντιμετωπίσουν  αυτή την πραγματικότητα  και να κάνουν ότι είναι δυνατό για να την βελτιώσουν»  ακόμη και  στον κατανοητό πόνο «για τα βάσανα και τους κόπους

Η ώθηση στο να κάνουμε κάτι  για όποιον υποφέρει από σπάνιες αρρώστιες.

Απευθυνόμενος  στο Γιώργο, τον πρόεδρο  της Οργάνωσης   και στη σύζυγο  του Ρόζα, γονείς  του Δαβίδ που είναι δεκαπέντε, κτυπημένος εκ γενετής από  μία σπάνια εγκεφαλοπάθεια , ο Πάπας Φραγκίσκος  υπενθύμισε ότι «έχετε αισθανθεί μέσα σας  τη  σπίθα  να κάνετε κάτι για  το παιδί σας  και τα άτομα  που έχουν προβληθεί από μία πολύ σπάνια ασθένεια  και για τις οικογένειές τους».

Η θετική ματιά  είναι ένα  θαύμα αγάπης

Ακόμη και αν η πραγματικότητα  είναι αρνητική, το όνομα που έχετε δώσει στην Οργάνωσή σας «Μια Ζωή Σπάνια»  εκφράζει  «την πραγματικότητα  του Δαβίδ, αλλά  και τη δική σας μαζί του, με τρόπο θετικό όχι αρνητικό.  « Αυτή η θετική ματιά  είναι  ένα τυπικό «θαύμα αγάπης».

“Είναι η αγάπη που κάνει αυτό το θαύμα: ξέρει να βλέπει  το καλό ακόμη και μέσα από  μια αρνητική κατάσταση, ξέρει να διαφυλάσσει  την μικρή σπίθα  μέσα σε μια σκοτεινή νύκτα».

Το θαύμα του να ξέρουμε να συμμεριζόμαστε  ακόμα και στις δυσκολίες

Και η αγάπη, συνέχισε ο Πάπας, κάνει και άλλο θαύμα:  βοηθά  να μένουμε ανοικτοί  στους άλλους, ικανούς  να συμμερίζονται,, να  συμπαραστέκονται  ακόμη και όταν κάποιος  υποφέρει   από μία ασθένεια  ή μία βαριά κατάσταση , κουραστική για κάθε μέρα. Από αυτή τη συμπεριφορά, ολοκλήρωσε ο Πάπας  γεννήθηκε επίσης και «ο Αγώνας δρόμου των σπάνιων λέξεων» των 700 χιλιομέτρων, που ξεκίνησε πριν από δέκα μέρες  από το σπίτι σας  και έφθασε στη Ρώμη. Ένας  αγώνας δρόμου  για τη ζωή και την ελπίδα».

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 19ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 11 Αυγούστου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΛΑΡΑΣ

  Το βράδυ της Κυριακής των Βαΐων του 1211 ή 1212 μια όμορφη δεκαοχτάχρονη νεαρή φεύγει από το πατρικό της στην Ασίζη και πηγαίνει στην

Γενική Ακρόαση Τετάρτης 10 Αυγούστου 2022

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ   Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2022    Κατήχηση περί Γήρατος – 16. «Πηγαίνω να σας ετοιμάσω τόπο» (Ιω 14,2).

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου