ΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ FRÈRES

ΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ FRERES

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Λεόντειο Λύκειο Νέας Σμύρνης την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017 στα πρόσωπα του Επάρχου Frère Pere Ferré, του Αναπληρωτή Επάρχου Frère Gabriel Villa- Real, του  Frère économe Xavier Giné και των frères που ζουν στην Ελλάδα, τιμήθηκε το τάγμα των Μαριανών Αδελφών που φέτος συμπληρώνει 200 χρόνια πολύτιμης προσφοράς στον χώρο της εκπαίδευσης, αλλά και εν γένει της κοινωνίας. Μια εκδήλωση που αποτέλεσε μια ιδέα του Συλλόγου των Διδασκόντων και των Διοικητικών Υπαλλήλων, ως μια πράξη ευγνωμοσύνης στους Αδελφούς για την απλόχερη αγάπη και υποστήριξή τους προς όλο το έμψυχο δυναμικό του Σχολείου, αλλά και για την ολόψυχη αφιέρωσή τους στον συνάνθρωπο. Στο πλαίσιο της έκφρασης αυτών των συναισθημάτων οι εμπνευστές της εν λόγω συνάντησης δώρισαν στους Αδελφούς μια εικόνα φιλοτεχνημένη από τον Καθηγητή των Θρησκευτικών του Σχολείου μας κ. Νεκτάριο Μαμάη και η οποία συμβολίζει τη συσχέτιση της βυζαντινής παράδοσης με τον τριετή εορτασμό του τάγματος: «Έτος Montagne, Έτος Fourvière και Έτος La Valla».

Μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών η Καθηγήτρια κα Κορίννα Δημοπούλου παρέδωσε το προαναφερθέν συμβολικό δώρο από κοινού στον Πρόεδρο του ΣΜΑΕΛ και μέλος του Επαρχιακού Συμβουλίου της Επαρχίας L' Hermitage, Αδελφό Ματθαίο Λεβαντίνο και στους ηγουμένους των Κοινοτήτων της Αγίας Κυριακής Αδελφό Γεώργιο Βιδάλη και Αχαρνών Αδελφό Rafael Escolà.

Επίσης ο κ. Ζυγόπουλος, στο όνομα όλων των Συναδέλφων τόνισε μεταξύ άλλων: «Επειδή οι οφθαλμοί είναι το σημείο συνάντησης των ψυχών, κοιτάμε ο ένας τον άλλο στα μάτια – οφείλουμε να κοιτάμε – με αγαθότητα, καλοσύνη, απλότητα, ταπεινότητα, αγάπη… και μας λένε… ότι «είμαστε στο εμείς – όπως και οι πρώτοι Frères– και όχι στο εγώ» και ότι ο συναρπαστικός εκπαιδευτικός αγώνας συνεχίζεται..»

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 19ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 11 Αυγούστου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΛΑΡΑΣ

  Το βράδυ της Κυριακής των Βαΐων του 1211 ή 1212 μια όμορφη δεκαοχτάχρονη νεαρή φεύγει από το πατρικό της στην Ασίζη και πηγαίνει στην

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου