Φιλιππίνες, αρχίζει η προσευχή για την εθνική θεραπεία

7

Φιλιππίνες, αρχίζει η προσευχή για την εθνική θεραπεία

Από τις 15 Αυγούστου έως τις 15 Σεπτεμβρίου, από την Πανηγύρι της Κοίμησης της Θεοτόκου έως τη Γιορτή της Παναγίας της Πονεμένης, η Εκκλησία των Φιλιππίνων καλεί τη χώρα σε μια προσευχή της κοινότητας, εμπιστευόμενη στην Παναγία να απαλλάξει τη χώρα από την κοινωνικο-υγείας κρίση από την οποία περνά.
Μια εθνική εκστρατεία προσευχής για τη θεραπεία της χώρας και το τέλος της πανδημίας κορωνοϊού: αυτή είναι η πρωτοβουλία που προωθήθηκε από τη Σύνοδο των Επισκόπων των Φιλιππίνων για την περίοδο από τις 15 Αυγούστου έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2020. Συγκεκριμένα, οι Ιεράρχες ζητούν από τους πιστούς να απαγγέλουν δέκα «Χαίρε Μαρία….» κάθε μέρα, στις 12.00, σε σχολεία, σεμινάρια, ενορίες και Καθολικές κοινότητες. Η πρωτοβουλία παρουσιάστηκε με ένα κοινό ποιμαντικό μήνυμα, υπογεγραμμένο από την Επισκοπική Επιτροπή για τα Σεμινάρια και την Κατήχηση και την Καθολική Εκπαίδευση, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς. «Ο Θεός μας ακούει πάντα, μαζί του τίποτα δεν είναι αδύνατο», αναφέρει το κείμενο που καλεί επίσης τα Καθολικά Κολλέγια και τα Πανεπιστήμια να διαδώσουν ευρέως την κοινωνική διδασκαλία της Εκκλησίας, η οποία βοηθά στην «αντιμετώπιση αυτής της παγκόσμιας πανδημίας». Στην πραγματικότητα, θα δώσουν στους Φιλιππινέζους «πρόσβαση στην αλήθεια που θα τους ελευθερώσει από αβάσιμους φόβους και άχρηστες ανησυχίες».

Η συμμετοχή των οικογενειών
Στη συνέχεια, απευθυνόμενοι στους γονείς και τους δασκάλους, οι Επίσκοποι τους ζητούν να φροντίζουν τις ανάγκες των νέων “σε αυτές τις εξαιρετικές στιγμές”: “Διασφαλίζουμε στα παιδιά μια ισορροπημένη ανάπτυξη – γράφει το μήνυμα – και επαρκή εκπαίδευση του νου, του σώματος και ψυχής “. Πάνω απ ‘όλα επειδή «υπάρχει ένας μεγαλύτερος και φωτεινότερος κόσμος πέραν από τον εικονικό στον οποίο συνηθίζονταν οι νέοι κατά το απαγορευτικό», καταλήγουν οι Επίσκοποι.

Μια συνεχής προσευχή
Πρέπει να θυμόμαστε ότι τον Ιούλιο, η Σύνοδος των Επίσκοπων των Φιλιππίνων είχε ήδη ανακοινώσει 21 ημέρες προσευχής για την «εθνική θεραπεία» της χώρας. Οι ημερομηνίες που επιλέχθηκαν ήταν αυτές από τις 16 Ιουλίου, τη γιορτή της Παναγίας του Καρμήλου, έως τις 5 Αυγούστου, της εορτής της Παναγίας των χιόνων. Επεξηγώντας την πρωτοβουλία στους εφημερίους της Αρχιεπισκοπής του Lingayen-Dagupan, ο Σεβασμιότατος Socrates Villegas τόνισε την αίσθηση της «αδυναμίας και αποθάρρυνσης» που ήδη αιωρείται πάνω από τη χώρα και τόνισε πώς η κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία και η «κοινωνικοπολιτική αναταραχή» έκαναν τους ανθρώπους να αισθάνονται ότι “δεν μπορούν να κάνουν κάτι, να συνειδητοποιήσουν ότι είναι μαθητές του Κυρίου”. Ως εκ τούτου, η επίκληση στην Παναγία γιατί “αν εμπιστευθούμε εις αυτήν – είπε ο αρχιεπίσκοπος – δεν θα παραμείνουμε ποτέ ανυπεράσπιστοι”.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

ΜΕΛΕΤΗ_ΤΟΥ_ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ_2.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ 34ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2 Δεκεμβρίου 2023                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 2–3.12.2023

  Οικισμός Ενορία  2-3 Δεκεμβρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού Κυριακή 09.00 Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Κυριακή 09.00 Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου