ΡΩΣΙΑ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ Η ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ “FALUN GON”

1

ΡΩΣΙΑ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ Η ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ “FALUN GON”

H “ πνευματική οργάνωση ” Falun Gong, που ιδρύθηκε το 1992 από τον κινέζο απόστρατο Li Hongzhi και βασίζεται στο είδος γυμναστικής qiqang έχει χαρακτηρισθεί ως “ επικίνδυνη δοξασία ” και απαγορευθεί η δράση της στην Κίνα από το 1999. Από τις 10-11-2020 η οργάνωση θεωρείται “ εξτρεμιστική “, με απόφαση δικαστηρίου και έχει επίσης απαγόρευση δράσης και στη Ρωσία, όπου δρούσε με αρκετά εμπόδια από το 2010, όπως ανακοίνωσε το Πρακτορείο Ιnterfax.
Συγκεκριμένα με απόφαση του 5ου Τμήματος του Εφετείου του Novosibirik, όπου είχε προσφύγει ο αναπληρωτής Εισαγγελέας της περιοχής Khakazia, στη ρωσική Σιβηρία, μετά από άρνηση του τοπικού Δικαστηρίου να απαγορεύσει τη δράση της, η οργάνωση αυτή, που επαγγέλλεται την αυτο – τελειοποίηση του ατόμου, σύμφωνα με το ανώτατο νόμο της Falun – Safa, θεωρείται “ απολυταρχική σέχτα ” επικίνδυνη για τα μέλη της και την ασφάλεια της χώρας.
Πολλοί στη Ρωσία θεωρούν τη δράση της ανάλογης επιδραστικότητας με την παρουσία των “ Μαρτύρων του Ιεχωβά ”. επίσης κυνηγημένους, στη χώρα. Όμως η “Δύση” ( Αμερικανική Βουλή και Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ) θεωρούν την Falun Gong ως οργάνωση που βασίζεται στην αρχαία κινεζική παράδοση και έχουν καταδικάσει την απαγόρευση δράσης της.

Πληροφορίες και φωτογραφία από AsiaNews.it

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 3ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 27 Ιανουαρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Πρόγραμμα Ενοριών

   Οικισμός Ενορία 28–29 Ιανουαρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Κυριακή 09.30

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου