Ευλογημένος ο ερχόμενος!

11

Ευλογημένος ο ερχόμενος!

Στις 13.00 ώρα Ελλάδος, ανακοινώθηκε από την Αγία Έδρα, ότι ο Άγιος Πατέρας, Πάπας Φραγκίσκος δέχτηκε την παραίτηση από την ποιμαντική διακυβέρνηση της Αρχιεπισκοπής και Μητρόπολης Κερκύρας, Ζακύνθου και Κεφαλληνίας   και του Αποστολικού Βικαριάτου της Θεσσαλονίκης, η οποία δόθηκε από τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο – Μητροπολίτη π. Ιωάννης Σπιτέρη του Μοναχικού Τάγματος των Καπουκίνων Πατέρων, σύμφωνα με τον Κανόνα 401 παρ. 1 του Κώδικα του Κανονικού Δικαίου και ονόμασε Αρχιεπίσκοπο – Μητροπολίτη της Κερκύρας , Ζακύνθου και Κεφαλληνίας και Αποστολικό Τοποτηρητή του Αποστολικού Βικαριάτου Θεσσαλονίκης τον Πανοσιολογιότατο Γεώργιο Αλτουβά του Ιερού Κλήρου της Αρχιεπισκοπής των Καθολικών Αθηνών, μέχρι τώρα εφημέριο του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου.

Μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων του νέου επιψηφισμένου Αρχιεπισκόπου, ο Σεβασμιότατος Ιωάννης Σπιτέρης θα συνεχίσει να ποιμαίνει τις δυο παραπάνω Εκκλησιαστικές Επαρχίες ως Αποστολικός Τοποτηρητής.

Η ημερομηνία της Αρχιερατικής χειροτονίας του νέου Αρχιεπισκόπου – Μητροπολίτου θα ανακοινωθεί προσεχώς

Η Καθολική Εκκλησία Νάξου-Πάρου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Χίου-Λέσβου και Σάμου, ενώνουν την προσευχή τους με την προσευχή της Εκκλησίας Κερκύρας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Αποστολικού Βικαριάτου Θεσσαλονικής και υψώνουν την φωνή τους προς το Πανάγιο Πνεύμα αναφωνώντας: Άξιος, άξιος, άξιος!

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 23 Φεβρουαρίου 2024 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το  Πνεύμα 

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 24-25.2.2024

Οικισμός Ενορία  24 -25 Φεβρουαρίου 2024 Αγάπη Αγίου Αγαπητού 24/2 Σάββατο   17.00 Θεία Λειτουργία Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου