«Ετοιμάστε τους δρόμους του Κυρίου και ισιώστε τα μονοπάτια»

"Η μεταστροφή» μας πρέπει να πραγματοποιείται μέρα με τη μέρα, βήμα προς βήμα. Δηλαδή "να αφήσουμε τους εύκολους αλλά παραπλανητικούς δρόμους, τα είδωλα αυτού του κόσμου, αυτές οι συμπεριφορές που είναι του διαβόλου: το να αναζητούμε την επιτυχία με κάθε κόστος, να επιδιώκουμε την εξουσία σε βάρος των πιο αδυνάτων , να διψούμε για τον πλούτο, την  επιτυχία με κάθε τίμημα». κόστος, να δούμε για την εξουσία εις βάρος των αδυνάτων, δοκιμάστε τη δίψα για πλούτο, την ευχαρίστηση σε οποιαδήποτε της τιμής ". Είναι σκληρά, αλλά δεν υπάρχουν εναλλακτικές διαδρομές για να μπούμε στη βασιλεία των ουρανών.

Στην χθεσινή κατήχηση στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, ο Πάπας Φραγκίσκος  έκανε δικό του το κάλεσμα   Ιωάννη του ο Βαπτιστή που πανηγυρικά αντηχεί μέσα στην περικοπή του Ευαγγελίου της χθεσινής Κυριακής  που ήταν η δεύτερη Κυριακή της

"Μετανοείτε διότι έφθασε η Βασιλεία των ουρανών" «Η προϋπόθεση για να εισέλθει κάποιος  και να λάβει μέρος  σ’ αυτή τη Βασιλεία είναι να πραγματοποιήσει μία αλλαγή της ζωής του», είπε ο Άγιος Πατέρας, δηλώνοντας ότι ο Θεός «δεν αφαιρεί την ελευθερία μας, αλλά μας δίνει την αληθινή ευτυχία. Με τη γέννηση του Ιησού στη Βηθλεέμ, είναι ο ίδιος ο Θεός που έρχεται  να κατοικήσει ανάμεσά μας, για να μας ελευθερώσει από τον εγωισμό, από την αμαρτία και τη διαφθορά. "

 «Τα Χριστούγεννα είναι μια ημέρα μεγάλης χαράς, ακόμη και εξωτερικής, αλλά είναι πρωτίστως ένα θρησκευτικό γεγονός για το οποίο χρειάζεται πνευματική προετοιμασία", δήλωσε ο Ποντίφικας. Γι’ αυτό χρειάζεται σ΄αυτή την περίοδο του Ερχομού να αφήσουμε τους εαυτούς μας να οδηγηθούν  από την προτροπή του Βαπτιστή: «Ετοιμάστε τους δρόμους και ισιώστε τα μονοπάτια:»  Εμείς ετοιμάζουμε το δρόμο του Κυρίου και ισιώνουμε τα μονοπάτια όταν με ειλικρίνεια και εμπιστοσύνη  εξετάζουμε τη συνείδησή μας , όταν ταράσσουμε τις συμπεριφορές μας, όταν με ειλικρίνεια και εμπιστοσύνη ομολογούμε τις αμαρτίες μας στο μυστήριο της Μετανοίας για να διώξουμε  αυτές τις αμαρτωλές συμπεριφορές  που υπενθύμισα και δεν ανήκουν στο Θεό. "

Είναι ακριβώς στο μυστήριο της Συμφιλίωσης που νιώθουμε στην καρδιά μας το πλησίασμα του Θεού. Η σωτηρία του Θεού είναι έργο μιας αγάπης πιο μεγάλης από την αμαρτία μας. Μόνο η αγάπη του Θεού μπορεί να σβήσει την αμαρτία και να μας ελευθερώσει από το κακό», τονίζει ο Πάπας.

"Η Βασιλεία του Θεού είναι ανάμεσά σας», έλεγε  ο Ιησούς στους μαθητές του. "Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα κάθε χριστιανικής αποστολής». «Όταν ένας Χριστιανός πηγαίνει να αναγγείλει τον Ιησού, δεν πηγαίνει να κάνει προσηλυτισμό, σαν να ήταν ένα οπαδός που αναζητά περισσότερους οπαδούς για την ομάδα του.   Απλά πηγαίνει  να αναγγείλει ότι η Βασιλεία του Θεού είναι ανάμεσα σας. Και έτσι  ένας ιεραπόστολος ετοιμάζει το δρόμο στον Ιησού που πηγαίνει να συναντήσει το λαό του".

Στη συνέχεια ο Άγιος Πατέρας έδωσε ραντεβού με τις χιλιάδες λαού που ήταν συγκεντρωμένος στην πλατεία του Αγίου Πέτρου για τις 8 Δεκεμβρίου ημέρα της εορτής της Αμιάντου Συλλήψεως της Παναγίας συμβουλεύοντας: «Αυτές τις μέρες  ας προσευχόμαστε ενωμένοι  ζητώντας τη μητρική της μεσιτεία για την μεταστροφή των καρδιών και το δώρο της ειρήνης».

μετάφραση: σνπ

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 29 Νοεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023     Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού.

ΦΡΑΣΕΙΣ_ΚΑΙ_ΙΔΕΕΣ_ΓΙΑ_ΜΕΛΕΤΗ.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023               Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου