ΕΣΘΟΝΙΑ: ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥ ΑΓΙΟΥ…

8

ΕΣΘΟΝΙΑ: ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥ ΑΓΙΟΥ…

Η Εσθονία είναι χώρα της Βαλτικής, με πλειοψηφία πληθυσμού, από θρησκευτικής άποψης, προτεσταντική. Η καθολική κοινότητα είναι πολύ μικρή.
Όμως, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ERR, στο Βατικανό εξετάζεται η περίπτωση αγιωνυμίας του Αποστολικού Τοποτηρητή (1931-1941) Αρχιεπισκόπου Eduard Profittlich και αναμένεται σε δύο χρόνια η απόφαση, αν δηλ. ο θάνατος του ήταν ως μάρτυρα της Εκκλησίας ή υπήρχαν άλλοι λόγοι που οδήγησαν σ αυτόν.
Η προνοητικότητα και η προσεκτική εξέταση των λεπτομερειών, απαραίτητη σε ανάλογες περιπτώσεις, έγκειται στο γεγονός ότι ο, γερμανικής καταγωγής, Ιησουίτης Ιεράρχης συνελήφθη το 1941 από την μυστική ρωσική αστυνομία (NKVD) για αντισοβιετική δράση και κατασκοπεία υπέρ της Γερμανίας. Είχε οδηγηθεί σε φυλακές στο Kirov της Ρωσίας, μέχρι την καταδίκη σε θάνατο και την εκτέλεσή του

Στοιχεία και φωτογραφία από λιθουανικό ιστότοπο Lrt.Lt

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

9η Κυριακή του Έτους

  9η   ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ (B)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ 25[24], 16.18                          Κοίταξέ με και ελέησέ με, Κύριε, επειδή είμαι μόνος και δυστυχισμένος.

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ  ΤΗΣ 8ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2 Μαρτίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου