Εργάτες θερισμού

2

Εργάτες θερισμού

Στο Ευαγγέλιο, ο Χριστός στέλνει μαθητές, όχι έναν – έναν, αλλά δύο – δύο, γιατί η αδελφική επικοινωνία ήδη αναγγέλλει τη Βασιλεία Του. Η μαρτυρία του Ευαγγελίου που έχει ως κέντρο την αγάπη, μεταδίδεται από πρόσωπα που υποστηρίζονται και διορθώνονται αμοιβαία. Ο Χριστός προσδιορίζει μερικά χαρακτηριστικά αυτής της αποστολής:
Ο απεσταλμένος πρέπει ν’ αφήσει να φανεί ότι ζει αυτό που διδάσκει. Το καθετί πάνω του, πρέπει να δείχνει την φτώχια και τα αισθήματα επείγουσας ανάγκης που διαπερνούν την αποστολή. Το ύφος εκείνου που αναγγέλλει το Ευαγγέλιο είναι αναπόσπαστο μέρος της ζωής του. Δεν είναι υπάλληλος, αλλά υπεύθυνος της αποστολής. Η φτώχεια και η απλότητα δεν πρέπει να ‘ναι εμπόδια, αλλά αντίθετα, απαραίτητοι όροι για να θεμελιωθεί σωστά η θεϊκή Αποστολή. Δεν αρκεί να μην κατέχουμε πλούτη, αλλά χρειάζεται να είμαστε αληθινά φτωχοί. Δεν αρκεί ν’ αναγγέλλουμε την Ειρήνη, αλλά να είμαστε εργάτες ειρήνης. Κι αν ο Χριστός ήλθε να φέρει την ειρήνη στον κόσμο (Εφ. 2,17) ακόμη και σε εκείνους που αρνούνται, το ίδιο πρέπει να κάνουν και οι μαθητές του, χωρίς να ζητούν εκδίκηση από τον Ουρανό για όσους δεν τους δέχονται!
Αυτή είναι η σωστή αποστολή του κάθε χριστιανού: Να ευχόμαστε το κάλεσμα του Χριστού και να τον ακολουθούμε γνωρίζοντας ότι μπορούμε να είμαστε εργάτες θερισμού, με τον όρο ότι Εκείνος ζει μέσα μας και εμείς είμαστε τα εργαλεία του.

π. Μάρκος Βιδάλης

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 7 Δεκεμβρίου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιωσήφ στη Μυτιλήνη

Ποιμαντική επίσκεψη στην ενορία Μυτιλήνης, το διήμερο 3-4 Δεκεμβρίου, πραγματοποίησε ο Αρχιεπίσκοπός μας Ιωσήφ, με την ιδιότητα του Αποστολικού Τοποτηρητή της Καθολικής Επισκοπής Χίου, Λέσβου,

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου