Επόμενη παγκόσμια συνάντηση των οικογενειών με θέμα την κλήση και την αγιοσύνη

Επόμενη παγκόσμια συνάντηση των οικογενειών με θέμα την κλήση και την αγιοσύνη

Η "αγάπη της οικογένειας: η κλήση και η αγιοσύνη" είναι το θέμα που επέλεξε ο Πάπας Φραγκίσκος για την επόμενη Παγκόσμια Συνάντηση των Οικογενειών, που  θα πραγματοποιηθεί στη Ρώμη από τις 23 έως τις 27 Ιουνίου 2021

Κατά την πέμπτη επέτειο της Αποστολικής Προτροπής Amoris Laetitia (Η χαρά της αγάπης) ν και τρία χρόνια μετά τη δημοσίευση του Gaudeteet Exsultate, το επιλεγμένο θέμα αποσκοπεί στο να αναδείξει την αγάπη της οικογένειας ως κλήση και μέσον αγιοσύνης, να κατανοήσει και να συμμεριστεί το βαθύ και σωζόμενο νόημα των οικογενειακών σχέσεων στην καθημερινή ζωή τους. Για το σκοπό αυτό, η Συνάντηση προτείνει να ξαναμελετηθεί η Εγκύκλιος Amoris Laetitia υπό το φως της κλήσης και της αγιοσύνης που προτείνει η Εγκύκλιος  Gaudeteet Exsultate (να χαίρεστε και να αγάλλεστε).

Στην πραγματικότητα, η συζυγική και η οικογενειακή αγάπη αποκαλύπτουν το πολύτιμο δώρο της συνύπαρξης, προάγοντας την κοινωνία και εμποδίζοντας την κουλτούρα του ατομικισμού, της κατανάλωσης και του περιττού: «Η αισθητική εμπειρία της αγάπης εκφράζεται  με στραμμένο το βλέμμα «προς τον άλλο ως αυτοσκοπό» (ΑΛ 128) και ταυτόχρονα αναγνωρίζοντας  το άλλο πρόσωπο μέσα στην ιερή οικογενειακή ταυτότητα του, τον σύζυγο, την σύζυγο, τον πατέρα, τη μητέρα, το παιδί, τον παππού τη γιαγιά.

Στο να δίνουν τη μορφή της συγκεκριμένης εμπειρίας της αγάπης, ο γάμος και η οικογένεια εκδηλώνουν την υψηλή αξία των ανθρώπινων σχέσεων, μοιράζοντας τη χαρά και την κόπωση, στο βίωμα της καθημερινής ζωής, κατευθύνοντας τους ανθρώπους στη συνάντηση με τον Θεό. την πίστη και την επιμονή, ενισχύοντας την αγάπη και συνειδητοποιώντας ότι η κλήση προς την αγιοσύνη, προσωπική  για κάθε άτομο, η οποία και συγκεκριμενοποιείται  μέσω των  συζυγικών και οικογενειακών σχέσεων. Με αυτή την έννοια, η χριστιανική οικογενειακή ζωή είναι  κλήση και οδός  προς την αγιοσύνη, μια έκφραση του "πιο όμορφου προσώπου της Εκκλησίας" (GE9).

+N

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 4ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 30 Ιανουαρίου 2023                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου