ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ

3ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ
ΝΑΞΟΥ-ΤΗΝΟΥ- ΑΝΔΡΟΥ-ΜΥΚΟΝΟΥ
ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

Αρ. Πρωτ. 472/2020
Αρ. Φακ.  900/900Η

Τήνος 3/12/2020

Προς
το Σύλλογο «ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ»
ΤΗΝΟΣ

Αγαπητοί μου,

Στη  σκέψη μου και στην προσευχή μου σήμερα είστε εσείς, που με το δικό σας τρόπο και τα δικά σας χαρίσματα και ιδιαίτερα τη χριστιανική σας μαρτυρία, μας βοηθάτε όλους και μας υπενθυμίζετε ότι το σημαντικότερο μέλος του ανθρωπίνου σώματος είναι η καρδιά του, με την οποία αγαπά.
Εύχομαι όλοι οι άνθρωποι να συνειδητοποιήσουμε, ότι είμαστε μεταξύ μας αδέλφια και η αγάπη του ενός προς τον άλλο πηγάζει από το γεγονός ότι όλοι είμαστε πλάσματα του Θεού  που πλαστήκαμε κατ’ εικόνα και ομοίωσή Του. Η κατ’ εικόνα του Θεού δημιουργία μας δεν αφορά Στο υλικό και φθαρτό σώμα μας, αλλά Στην αθάνατη ψυχή μας που είναι η πνοή του Θεού. Είναι αυτή  που δίνει ζωή στην ύλη και μας καθιστά λογικά όντα, τα οποία χαρακτηρίζει η ευαίσθητη καρδιά και η αθάνατη ψυχή.
Σας ευχαριστώ για το όμορφο παράδειγμά σας  και σας ζητώ συγνώμη για κάθε φορά που δεν ανταποκριθήκαμε στις ιδιαίτερες ανάγκες σας.
Ας είναι αυτή η ημέρα κάθε χρόνο το εφαλτήριο δράσης, κινητοποίησης και αφύπνισης για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και τη διεκδίκηση της ισότιμης πρόσβασης όλων στο κοινωνικό γίγνεσθαι κι ας θεωρείται δεδομένη η ευαισθητοποίηση και η συνεργασία των αρμόδιων φορέων σε τοπικό και ευρύτερο επίπεδο για τη βελτίωση και την ενίσχυση των πολιτικών πρόνοιας και την κοινωνική ενσωμάτωση.

Σας εύχομαι ελπίδα και χαρά.
Με πολλή αγάπη

+Νικόλαος
Καθολικός Αρχιεπίσκοπος

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευχήθηκε στον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο ΡΚαθολικών Τήνου κ. Ιωσήφ

Σήμερα το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , συνοδευόμενος από Αρχιερατικό Επίτροπο Τήνου, Πρωτοπρ. Γεώργιο Φανερό, μετέβη στο Επισκοπείο της ΡΚαθολικής Αρχιεπισκοπής και ευχήθηκε

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 28 Μαρτίου 2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου