ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΘΕΟΜΗΤΟΡΙΚΟ ΜΑΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΘΕΟΜΗΤΟΡΙΚΟ ΜΑΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ

Χθες το πρωί 6 Ιουνίου 2018 η Επαρχιακός του μοναχικού τάγματος των Δούλων του Κυρίου και της Θεοτόκου, αδ. Μαρία συνοδευομένη μαζί με την αδ. Παναγιώτα, τον π. Φερνάνδο και τον Αρχιεπίσκοπο επισκέφτηκαν το Θεομητορικό Προσκύνημα της Παναγίας της Βρυσιώτισσας.

Ο Σεβασμιότατος ξενάγησε τις δύο επισκέπτριες στους ιερούς χώρου του Προσκυνήματος και αναφέρθηκε τόσο στην ιστορία της εύρεσης της εικόνας της Παναγίας της Βρυσιώτισσας όσο και στην ιστορία του ίδιου του Προσκυνήματος που προσφέρει μία δυνατότητα ευλαβείας προς την Παναγία, η οποία και αυξάνεται συνεχώς από τον 17οαιώνα.

Η επίσκεψη αυτή έγινε με σκοπό να γνωρίσουν τους χώρους και να δουν κατά πόσο εξυπηρετούν εκεί την εγκατάσταση μία μοναχικής κοινότητας προς εξυπηρέτηση του Προσκυνήματος και των προσκυνητών.

Ο χώρος του Προσκυνήματος είναι ένας από τους δύο χώρους που θα επιλέξουν οι Αδελφές για την εγκατάσταση τους στην τοπική μας Εκκλησία.

Χθες το μεσημέρι οι δύο Αδελφές αναχώρησαν επιστρέφοντας στις έδρες τους. Τώρα έχουν σχηματίσει μία ξεκάθαρη εικόνα για τη ζωή της τοπικής μας Εκκλησίας και για τις πνευματικές της ανάγκες ιδιαίτερα την έλλειψη μοναχών ανδρών και γυναικών.

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

21η Κυριακή του Έτους (Κύκλος Γ)

  21η  ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, Κύκλος Γ΄ ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ (Ψλ 86 [85], 1-3) Πρόσεξε, Κύριε, και εισάκουσέ με, σώσε το δούλο σου, Θεέ

Πρόγραμμα Ενοριών 20-21/8/2022

   Οικισμός Ενορία 20–21 Αυγούστου 2022 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Σάββατο 20.00 Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  –

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 20ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 17 Αυγούστου 2022 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου