ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΘΕΟΜΗΤΟΡΙΚΟ ΜΑΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΘΕΟΜΗΤΟΡΙΚΟ ΜΑΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ

Χθες το πρωί 6 Ιουνίου 2018 η Επαρχιακός του μοναχικού τάγματος των Δούλων του Κυρίου και της Θεοτόκου, αδ. Μαρία συνοδευομένη μαζί με την αδ. Παναγιώτα, τον π. Φερνάνδο και τον Αρχιεπίσκοπο επισκέφτηκαν το Θεομητορικό Προσκύνημα της Παναγίας της Βρυσιώτισσας.

Ο Σεβασμιότατος ξενάγησε τις δύο επισκέπτριες στους ιερούς χώρου του Προσκυνήματος και αναφέρθηκε τόσο στην ιστορία της εύρεσης της εικόνας της Παναγίας της Βρυσιώτισσας όσο και στην ιστορία του ίδιου του Προσκυνήματος που προσφέρει μία δυνατότητα ευλαβείας προς την Παναγία, η οποία και αυξάνεται συνεχώς από τον 17οαιώνα.

Η επίσκεψη αυτή έγινε με σκοπό να γνωρίσουν τους χώρους και να δουν κατά πόσο εξυπηρετούν εκεί την εγκατάσταση μία μοναχικής κοινότητας προς εξυπηρέτηση του Προσκυνήματος και των προσκυνητών.

Ο χώρος του Προσκυνήματος είναι ένας από τους δύο χώρους που θα επιλέξουν οι Αδελφές για την εγκατάσταση τους στην τοπική μας Εκκλησία.

Χθες το μεσημέρι οι δύο Αδελφές αναχώρησαν επιστρέφοντας στις έδρες τους. Τώρα έχουν σχηματίσει μία ξεκάθαρη εικόνα για τη ζωή της τοπικής μας Εκκλησίας και για τις πνευματικές της ανάγκες ιδιαίτερα την έλλειψη μοναχών ανδρών και γυναικών.

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Angelus, 26 Μαρτίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 26 Μαρτίου 2023     Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Σήμερα, Πέμπτη Κυριακή της Τεσσαρακοστής, το Ευαγγέλιο

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΔΕΥΤΕΡΑ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 27 Μαρτίου  2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου