ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΥ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΗΝ ΝΑΞΟΥ

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΥ

Τιμήθηκε και φέτος από τους ευλαβείς χριστιανούς της Νάξου η μνήμη του Αγίου Σεβαστιανού στο ομώνυμο εκκλησάκι το οποίο παρότι μικρό και ταπεινό δηλώνει περίτρανα την παρουσία του αφού βρίσκεται σε ένα από τα πλέον κεντρικά σημεία της πόλεως.

Κατά τη Θεία Λειτουργία ο εφημέριος προέτρεψε τους πιστούς να ακολουθήσουν το φωτεινό παράδειγμα του Αγίου Σεβαστιανού, ο οποίος αν και είχε τη δυνατότητα, όπως και πολλοί άλλοι άγιοι μάρτυρες της χριστιανικής μας πίστεως, να αποφύγει το μαρτύριό του εκείνος το αντιμετώπισε με περισσότερο θάρρος και πρόκληση. Έτσι, λοιπόν, κι εμείς καλούμαστε με υπομονή και σθένος να δεχόμαστε το μικρό ή μεγαλύτερο σταυρό που μας αναλογεί, αφού συνειδητοποιούμε τελικώς ότι δια μέσου αυτού θα γίνουμε μέτοχοι στην Ουράνια Βασιλεία.

Εναποθέτουμε, λοιπόν, τις προσευχές μας στον Άγιο Σεβαστιανό παρακαλώντας τον, μέσω του ύμνου προς τον Άγιο, να μεσιτεύει στο Θεό Πατέρα για τον καθένα από εμάς αφού: «η ψυχή του ίσταται στους ουρανίους θόλους εξ ουρανών βοήθησε προστάτα εμάς όλους».

Φ.Δ.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

23 ΙΟΥΛΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΠΡΙΓΚΙΤΗΣ

Αποτελεί μια από της προστάτιδες αγίες της Ευρωπαϊκής Ηπείρου που τιμήθηκε από τους πιστούς για τις «Αποκαλύψεις» της, δηλαδή για τα θεια οράματα που είχε.

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 16ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 23 Ιουλίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 27-28.7.2024

Οικισμός Ενορία  27 – 28 Ιουλίου 2024 Αγάπη Agapi Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Aetofolia Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Andros Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου