ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΥ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΗΝ ΝΑΞΟΥ

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΥ

Τιμήθηκε και φέτος από τους ευλαβείς χριστιανούς της Νάξου η μνήμη του Αγίου Σεβαστιανού στο ομώνυμο εκκλησάκι το οποίο παρότι μικρό και ταπεινό δηλώνει περίτρανα την παρουσία του αφού βρίσκεται σε ένα από τα πλέον κεντρικά σημεία της πόλεως.

Κατά τη Θεία Λειτουργία ο εφημέριος προέτρεψε τους πιστούς να ακολουθήσουν το φωτεινό παράδειγμα του Αγίου Σεβαστιανού, ο οποίος αν και είχε τη δυνατότητα, όπως και πολλοί άλλοι άγιοι μάρτυρες της χριστιανικής μας πίστεως, να αποφύγει το μαρτύριό του εκείνος το αντιμετώπισε με περισσότερο θάρρος και πρόκληση. Έτσι, λοιπόν, κι εμείς καλούμαστε με υπομονή και σθένος να δεχόμαστε το μικρό ή μεγαλύτερο σταυρό που μας αναλογεί, αφού συνειδητοποιούμε τελικώς ότι δια μέσου αυτού θα γίνουμε μέτοχοι στην Ουράνια Βασιλεία.

Εναποθέτουμε, λοιπόν, τις προσευχές μας στον Άγιο Σεβαστιανό παρακαλώντας τον, μέσω του ύμνου προς τον Άγιο, να μεσιτεύει στο Θεό Πατέρα για τον καθένα από εμάς αφού: «η ψυχή του ίσταται στους ουρανίους θόλους εξ ουρανών βοήθησε προστάτα εμάς όλους».

Φ.Δ.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ 34ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 26 Νοεμβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το Πνεύμα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου