Εορτάστηκε στη Νάξο η μνήμη του Μαρτυρίου του Αγίου Ιωάννη.

Εορτάστηκε στη Νάξο η μνήμη του Μαρτυρίου του Αγίου Ιωάννη.

Την τρίτη 29/08/2017 εορτάστηκε στη Νάξο η μνήμη του Μαρτυρίου του Αγίου Ιωάννη.

Οι ενορίτες είχαν την ευκαιρία να εναποθέσουν τις ικεσίες και τις ευχαριστίες τους προς τον Άγιο προσευχόμενοι εμπρός στην θαυμάσια εικόνα που δεσπόζει στο κεντρικό Βήμα του Μητροπολιτικού μας Ναού και η οποία καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου παραχωρεί τη θέση της στην αντίστοιχη εκείνη της Παναγίας, αποδίδοντας μέγιστη τιμή στη μητέρα όλων μας.

Ο εφημέριος στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στο μαρτύριο του Αγίου Ιωάννη ο οποίος τόσο στη γέννηση όσο και στο θάνατο του αποτέλεσε Πρόδρομος του κυρίου μας.

Τόνισε ιδιαιτέρως αφενός το θάρρος και την παρρησία με την οποία επέκρινε πράξεις αντίθετες προς το θέλημα του Θεού Πατερά και αφετέρου το ζήλο που επέδειξε προετοιμάζοντας το δρόμο του Χριστού αναγγέλλοντας στους ανθρώπους τον ερχομό της βασιλείας του.

Παρότρυνε, λοιπόν, τους πιστούς να ακολουθήσουν το παράδειγμα του ατρόμητου αυτού υπερασπιστή της αλήθειας και της δικαιοσύνης ομολογώντας και κηρύττοντας χωρίς φόβο τη διδασκαλία του Χριστού

Είθε, λοιπόν, «προστάτη μας πολύσεπτε άκουσον τη φωνή μας 
θερμός παρακαλούμε σε δέξου την προσευχή μας. Εσένα οι πατέρες μας εξέλεξαν προστάτη για αυτό σου αποδίδομε τιμή ενδοξοτάτη».

Και του χρόνου!!!

Φ.Δ.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 26ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 28 Σεπτεμβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου