Εορτάστηκε στη Νάξο η μνήμη του Μαρτυρίου του Αγίου Ιωάννη.

Εορτάστηκε στη Νάξο η μνήμη του Μαρτυρίου του Αγίου Ιωάννη.

Την τρίτη 29/08/2017 εορτάστηκε στη Νάξο η μνήμη του Μαρτυρίου του Αγίου Ιωάννη.

Οι ενορίτες είχαν την ευκαιρία να εναποθέσουν τις ικεσίες και τις ευχαριστίες τους προς τον Άγιο προσευχόμενοι εμπρός στην θαυμάσια εικόνα που δεσπόζει στο κεντρικό Βήμα του Μητροπολιτικού μας Ναού και η οποία καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου παραχωρεί τη θέση της στην αντίστοιχη εκείνη της Παναγίας, αποδίδοντας μέγιστη τιμή στη μητέρα όλων μας.

Ο εφημέριος στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στο μαρτύριο του Αγίου Ιωάννη ο οποίος τόσο στη γέννηση όσο και στο θάνατο του αποτέλεσε Πρόδρομος του κυρίου μας.

Τόνισε ιδιαιτέρως αφενός το θάρρος και την παρρησία με την οποία επέκρινε πράξεις αντίθετες προς το θέλημα του Θεού Πατερά και αφετέρου το ζήλο που επέδειξε προετοιμάζοντας το δρόμο του Χριστού αναγγέλλοντας στους ανθρώπους τον ερχομό της βασιλείας του.

Παρότρυνε, λοιπόν, τους πιστούς να ακολουθήσουν το παράδειγμα του ατρόμητου αυτού υπερασπιστή της αλήθειας και της δικαιοσύνης ομολογώντας και κηρύττοντας χωρίς φόβο τη διδασκαλία του Χριστού

Είθε, λοιπόν, «προστάτη μας πολύσεπτε άκουσον τη φωνή μας 
θερμός παρακαλούμε σε δέξου την προσευχή μας. Εσένα οι πατέρες μας εξέλεξαν προστάτη για αυτό σου αποδίδομε τιμή ενδοξοτάτη».

Και του χρόνου!!!

Φ.Δ.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

23 ΙΟΥΛΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΠΡΙΓΚΙΤΗΣ

Αποτελεί μια από της προστάτιδες αγίες της Ευρωπαϊκής Ηπείρου που τιμήθηκε από τους πιστούς για τις «Αποκαλύψεις» της, δηλαδή για τα θεια οράματα που είχε.

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 16ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 23 Ιουλίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 27-28.7.2024

Οικισμός Ενορία  27 – 28 Ιουλίου 2024 Αγάπη Agapi Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Aetofolia Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Andros Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου