ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

Χθες Κυριακή μέλη της ενοριακής κοινότητας συναντήθηκαν στον Ναό της Μεταστάσεως της Θεοτόκου για να τελέσουν την Ακολουθία του Λόγου με την παρουσία και προσφύγων Καθολικών που έχουν εγκλωβιστεί στο νησί.

Αυτή την Κυριακή ο ιερέας δεν ήτο δυνατόν να μετακινηθεί από τη Χίο στη Μυτιλήνη. Αυτό όμως δεν είναι μια αιτία για να μην αγιάσουν την ημέρα του Κυρίου τα εκεί μέλη της Εκκλησίας. Κάθε φορά που συμβαίνει αυτό, συνάζονται μόνοι τους στο Ναό και προσεύχονται με τον δικό τους τρόπο. Έτσι  δίνουν και ένα παράδειγμα μίμησης σε όσους πιστούς ενώ απέχουν ελάχιστα μέτρα από τον Ενοριακό τους Ναό βρίσκουν «δικαιολογίες» για να είναι δυστυχώς απόντες.

Είναι μεγάλη η ευθύνη τους γι’ αυτό που συμβαίνει, διότι ο ιερέας θα μπορούσε να πάει σε μία άλλη ενορία και να εξυπηρετήσει όσους αναζητούν να αγιάσουν την ημέρα του Κυρίου με τη συμμετοχή τους στη Θεία Λειτουργία, αλλά δεν υπάρχει ιερέας!

Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι από την Ακολουθία του Λόγου που τέλεσαν ενορίτες της Λέσβου μαζί με  πρόσφυγες του νησιού.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 19ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΘΗΡΕΣΙΑΣ ΒΕΝΕΔΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ  9 Αυγούστου 2022   Εις το όνομα του Πατρός

20η Κυριακή του Έτους (Κύκλος Γ)

20η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ  Κύκλος Γ΄     ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ (Ψλ 84 [83], 10-11) Κοίταξε, Θεέ, υπερασπιστή μας, στρέψε το βλέμμα σου στο

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου