ΕΝΟΡΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ: ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ

ΕΝΟΡΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ: ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ

Με κάθε επισημότητα εορτάστηκε η Κυριακή του Χριστού Βασιλιά στο Μητροπολιτικό Ναό.

Τα παιδιά και οι έφηβοι τίμησαν εμπράκτως με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον προστάτη τους Χριστό Βασιλιά αφού η συμμετοχή τους στην Θεία Λειτουργία ήταν εμφανέστατη, τόσο από τα μικρότερα παιδιά που πλαισίωναν με ζήλο τον εφημέριο ως λειτουργοϋπηρέτες, όσο και από τα μεγαλύτερα τα οποία ήδη από την προηγούμενη ημέρα στα πλαίσια της κατήχησης είχαν προετοιμάσει απλές και αυθόρμητες δεήσεις με τις οποίες προσευχήθηκαν κατά τη στιγμή των δεήσεων των πιστών.

Οι έφηβοι της ενορίας, λοιπόν, μέσα από την απλότητα και την αμεσότητα των λόγων τους εξέφρασαν τις ευαισθησίες τους αλλά και τις ανησυχίες τους και τα προβλήματα που μαστίζουν τόσο τις οικογένειες όσο και την ευρύτερη κοινωνία που τους περιβάλλει. Παράλληλα αποτέλεσαν ένα φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση για τους μεγαλύτερους, αφού τους δίδαξαν τον τρόπο ώστε μέσα από απλά, ειλικρινή, μη τυποποιημένα λόγια βγαλμένα μέσα από την καρδιά του καθενός να απευθύνονται προς το Θεό Πατέρα και να επικοινωνούν μαζί Του βαθιά και δυνατά όπως το παιδί με το γονέα του ή όπως δύο αδελφικοί και έμπιστοι φίλοι.

Ο Εφημέριος στο κήρυγμά του προσπάθησε να εξηγήσει το βαθύτερο νόημα της ημέρας αυτής, παίρνοντας ως παράδειγμα τις αιτίες που προκαλούν τη μετανάστευση και την προσφυγιάς. Ο άνθρωπος δηλαδή έχει ανάγκη να ψάξει τόπους, χώρες, κράτη, μια δική του γη της επαγγελίας, βασίλεια δηλαδή που του εξασφαλίζουν ευημερία, ασφάλεια, ελευθερία και άλλα αγαθά για να μπορέσει να ζήσει ευτυχισμένος.

Αντίστοιχα, η βασιλεία του Θεού όπου Βασιλιάς είναι ο Χριστός, είναι εκείνος ο «τόπος» όπου ο πιστός αναζητά και βρίσκει την ψυχική ευημερία, την ασφάλεια της πίστεως και την ελευθερία των τέκνων του Θεού. Εκεί η νομοθεσία καθορίζεται από το πνεύμα του ευαγγελίου και εκτελείται με αγάπη και αγιοσύνη. Ο πολίτης του βασιλείου του Χριστού σε αντίθεση με τα κοινά βασίλεια είναι υπάκουος και όχι υποταγμένος. Αυτό το βασίλειο προσπαθεί να εδραιώσει ο Χριστός και αυτό πρέπει να επιδιώκει ο χριστιανός πολίτης.

Ευχή μας είναι να επικρατήσει επάνω στον πλανήτη αυτό το βασίλειο, ώστε όλη η πλάση απελευθερωμένη από τη δουλεία της αμαρτίας να υπηρετεί τη μεγαλειότητα του Χριστού Βασιλέα του Σύμπαντος.

Φ.Δ.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

3η Κυριακή του Πάσχα (B)

3η   ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ (B)     ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ 66[65],1-2                         Αλαλάξετε στο Θεό όλη η γη, ψάλετε στη δόξα του Ονόματός

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 18 Μαΐου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου