ΕΝΟΡΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ: Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΜΙΑΝΤΟΥ ΣΥΛΛΗΨΕΩΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

ΕΝΟΡΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ: Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΜΙΑΝΤΟΥ ΣΥΛΛΗΨΕΩΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

Με επισημότητα εορτάστηκε η Πανήγυρη της Αμιάντου Συλλήψεως της Θεοτόκου στο ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο στη Νάξο. Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις ήταν τριήμερες και ξεκίνησαν την παραμονή, Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου με την τέλεση του εσπερινού της Θεοτόκου που εψάλη στα λατινικά, την επίσημη γλώσσα της Καθολικής Εκκλησίας. Με τον τρόπο αυτό ενθυμούνται οι παλαιότεροι και γνωρίζουν οι νεότεροι χριστιανοί μια πτυχή της παραδόσεως της εκκλησίας μας.

Ο περικαλλής Ναός της Παναγίας, που από τον 13ο αιώνα αποτέλεσε τόπο προσευχής για δούκες, αδελφότητες, μοναχούς και μαθητές, συνέβαλε με την ιδιαιτερότητά του ώστε ψυχή μας να μεγαλύνει ακόμα καλύτερα τον Κύριο.

Το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου, ανήμερα της εορτής ήταν η σειρά του κατηχητικού κέντρου της ενορίας να τιμήσει την Μητέρα των Χριστιανών. Έτσι μετά το μάθημα της κατήχησης τα παιδία μαζί με τους κατηχητές απήγγειλαν το Άγιο Ροδάριο. Τάξη, ηρεμία και προσοχή χαρακτήρισαν τα μικρά χριστιανόπουλα καθ΄όλη τη διάρκεια του Ροδαρίου.

Την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου η Θεία Λειτουργία της 2ης Κυριακής της Παρουσίας τελέστηκε στην Καπέλλα ολοκληρώνοντας έτσι ένα τριήμερο αναπέμψεως δεήσεων και προσευχών προς την Υπεραγία Θεοτόκο Μαρία.

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 13ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 27 Ιουνίου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου