ΕΝΟΡΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ: ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

ΕΝΟΡΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ: ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο εξέφρασαν οι πιστοί Χριστιανοί την ευλάβειά τους προς της Παναγία αφού κατέκλυσαν τον Μητροπολιτικό Ναό τόσο κατά την παραμονή όσο και ανήμερα της Πανήγυρης. Παράδειγμα προς μίμηση αποτέλεσαν οι επισκέπτες του νησιού μας οι οποίοι παρά τη χαλαρότητα και την ανεμελιά των διακοπών τους δεν παρέλειψαν να πανηγυρίσουν προς τιμής της Παναγίας συμμετέχοντας ενεργά στη Θεία Λειτουργία.

Ο εφημέριος στο κήρυγμά του ανέφερε ότι αυτή η εορτή που χαρακτηρίζεται ως το Πάσχα του καλοκαιριού αποτελεί την χαρμόσυνη επιβεβαίωση της ένδοξης ανύψωσης της Θεοτόκου με το σώμα και την ψυχή της στην ουράνια Δόξα, δίπλα στον Υιό της. Συνέχισε λέγοντας ότι ο Χριστός «όφειλε» κατά κάποιο τρόπο αυτή τη μέγιστη τιμή στην Μητέρα Του. Όπως ακριβώς τίμησε τον Ουράνιο Πατέρα εφαρμόζοντας το σχέδιο της Σωτηρίας για εμάς λέγοντας: «το δικό σου θέλημα ας γίνει…» αλλά και τον επίγειο πατέρα Του τον Ιωσήφ τον προστάτη του καλού θανάτου, χαρίζοντάς του ήρεμη ζωή και γαλήνιο τέλος.

Έτσι ακριβώς τίμησε και τη Μητέρα Του αφού δεν επέτρεψε να γνωρίσει την φθορά του μνήματος. Γιατί είναι εκείνη που λέγοντας ένα ταπεινό «ναι» κατέστησε τον εαυτό της μέσο πραγματοποίησης του σχεδίου Σωτηρίας του Θεού για εμάς και έφερε εις πέρας την αποστολή της με τρόπο σιωπηλό και αξιοθαύμαστο. Είναι επίσης εκείνη που είχε τη συναρπαστική εμπειρία να ζει μαζί με το Χριστό και να βιώσει το μυστήριο της Ενσαρκώσεως του Θεανθρώπου, φυλάσσοντας μέσα στην καρδιά της όλο το μεγαλείο και τα γεγονότα αυτής της εμπειρίας. Επειδή είναι ταυτόχρονα η γυναίκα του «Μεγαλύνει» αλλά και του «Στέκει η Μάνα η Πονεμένη».

Γι’ αυτό είχε τη μέγιστη τιμή να χαίρεται πρώτη τον παράδεισο αποτελώντας βέβαιο τεκμήριο παρηγοριάς κι ελπίδας για όλους εμάς.

Και του χρόνου με υγεία.

Κείμενο Φ.Δ.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 1ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ   ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 16 Ιανουαρίου 2025 ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ   Ανάγνωσμα από το κατά Μάρκο Άγιο Ευαγγέλιο (1, 40-45) Έρχεται στον Ιησού ένας

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΝΑΟΣ Η ΥΠΑΠΑΝΤΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΝΑΞΟΣ

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 18-19.1.2025

Οικισμός Ενορία 18-19 Ιανουαρίου 2025 Αγάπη Agapi Αγίου Αγαπητού 19/1 Κυριακή 16:00 Θεία Λειτουργία  Αετοφωλιά Aetofolia Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου 19/1 Κυριακή 09:00 Θεία Λειτουργία

Mελέτη του Ευαγγελίου

ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 1ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ   ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 15  Ιανουαρίου 2025 ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ   Ανάγνωσμα από το κατά Μάρκο Άγιο Ευαγγέλιο (1, 29-39) Κι όταν βγήκαν από τη