Ένας τόπος, μια οικία, μία οικογένεια που ονομάζεται Χιλή

Ένας τόπος, μια οικία, μία οικογένεια που ονομάζεται Χιλή

Στην προσφώνησή του κατά τη συνάντησή του με τις πολιτικές Αρχές, την κοινωνία των πολιτών  και  τα μέλη του Διπλωματικού σώματος  στο Παλάτι  de La Moneda, ο Πάπας Φραγκίσκος  υπενθύμισε  την ιστορική διαδρομή της Χιλής, ιδιαίτερα την 200η επέτειο  της ανακήρυξης της ανεξαρτησίας της.

«Κάθε γενεά οφείλει τα κάνει δικούς της τους αγώνες  και τις κατακτήσεις  των προηγουμένων γενεών και να τις οδηγήσει  σε προορισμούς  πιο υψηλούς.   Είναι η διαδρομή. Το καλό όπως και η αγάπη , η δικαιοσύνη  και η αλληλεγγύη  δεν  αποκτιούνται  μια για πάντα., κατακτιούνται κάθε μέρα»”, εξήγησε ο Πάπας Φραγκίσκος υπογραμμίζοντας  την ανάγκη «να συνεχίσουν να εργάζονται  ώστε η δημοκρατία …. να είναι αληθινά ένας τόπος συνάντησης όλων….. Ένας τόπος, μία οικία , μια οικογένεια , που ονομάζεται Χιλή: γενναιόδωρη, φιλόξενη, που αγαπά την ιστορία, που εργάζεται  για το  παρόν  της συνύπαρξής της και προβλέπει με ελπίδα το  μέλλον”

Ο Άγιος Πατέρας υπογράμμισε  πόσο είναι σημαντικό  να ακούει  τους άνεργους,  τους αυτόχθονες  λαούς, τους μετανάστες, τους νέους, τους ηλικιωμένους , τα παιδιά ζητώντας τους συγνώμη  για τις καταχρήσεις που γίνονται  ακόμη και από υπηρέτες της Εκκλησίας. «δεν μπορώ αυτή τη στιγμή  να μην εκφράσω τον πόνο  μου και την ντροπή, ντροπή που αισθάνομαι ενώπιον της αδιόρθωτης βλάβης   που προξένησαν σε παιδιά ακόμη και υπηρέτες της Εκκλησίας.  Επιθυμώ να ενωθώ με τους αδελφούς μου  στην αρχιεροσύνη ,  διότι είναι δίκαιο να ζητήσουμε συγνώμη  και να στηρίξουμε  με όλες μας τις δυνάμεις τα θύματα, ενώ οφείλουμε  να δεσμευτούμε  ώστε αυτό να μην επαναληφθεί».

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ 34ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 26 Νοεμβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το Πνεύμα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου