Ένας πολιτισμός υπέρ της ζωής που να προστατεύει την αξιοπρέπεια όλων

Ένας πολιτισμός υπέρ της ζωής  που να προστατεύει την αξιοπρέπεια όλων

Ένα μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου προς τους Επισκόπους του Ηνωμένου Βασιλείου με την ευκαιρία της Ημέρας υπέρ της Ζωής. Ο Πάπας ζητά να προσευχηθούμε για όλους εκείνους που εργάζονται για την υπεράσπιση της αξιοπρέπειας κάθε ατόμου και ελπίζει η τρέχουσα υγειονομική κρίση να οδηγήσει στην ανάδειξη ενός πολιτισμού της ζωής που να προστaτεύει όλα τα τέκνα του Θεού, ξεκινώντας από τους πιο ευάλωτους.

“Διάλεξε τη ζωή”: αυτό είναι το θέμα που επιλέχθηκε για την Ημέρα υπέρ της Ζωής 2020, δηλαδή την ετήσια πρωτοβουλία που προωθήθηκε από τη Σύνοδο των Άγγλων και Ουαλών Επισκόπων (CBCEW), μαζί με τους Επισκόπους της Σκωτίας και της Ιρλανδίας, για την ευαισθητοποίηση του κοινού των Βρετανικών νησιών “σχετικά με τη σημασία και την αξία της ανθρώπινης ζωής σε όλα τα στάδια και τις συνθήκες”. Η Ημέρα έπρεπε να εορταστεί στις 31 Μαΐου στη Σκωτία, στις 21 Ιουνίου στην Αγγλία και την Ουαλία και στις 7 Οκτωβρίου στην Ιρλανδία, αλλά, λόγω της τρέχουσας έκτακτης κατάστασης του κορωνοϊού, οι ημερομηνίες θα μετατεθούν.

Πάπας: προσευχόμαστε για όσους μεριμνούν για τη ζωή

Για την περίσταση, ο Πάπας Φραγκίσκος έστειλε ένα μήνυμα υπογεγραμμένο από τον Καρδινάλιο Πέτρο Parolin, στο οποίο ο Πάπας υπογραμμίζει ότι η επιλογή του θέματος “Διάλεξε τη ζωή” είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για την 25η επέτειο της Εγκυκλίου “Το Ευαγγέλιο της ζωής” του Αγίου Ιωάννη-Παύλου Β’ αναφορικά με την αξία και το απαραβίαστο της ανθρώπινης ζωής. Στο μήνυμα που απεστάλη στον Σεβασμιότατο Ιωάννη Sherrington, επικεφαλής του τμήματος “pro-life CBCEW”, ο Πάπας ζητά να προσευχηθούμε για όλες τις οικογένειες, τους εθελοντές και τους εργαζομένους στον τομέα της υγείας, που ενεργούν με ηρωικό τρόπο για τη φροντίδα και την ανάρρωση από τα δεινά του κορωνοϊού, και για όλους εκείνους οποίοι, ενώ η «πανδημία της φτώχειας και του πολέμου» συνεχίζεται, αυτοί εργάζονται «για να υπερασπιστούν την αξιοπρέπεια που δίνει ο Θεός σε κάθε άνθρωπο». Το μήνυμα ολοκληρώνεται με την ελπίδα η τρέχουσα υγειονομική κρίση να οδηγήσει σε μεγαλύτερη κατανόηση «της ηθικής ανάγκης να οικοδομήσουμε έναν πολιτισμό υπέρ της ζωής», που να προσέχει την προστασία και την προώθηση «της ολοκληρωμένης ευημερίας όλων των τέκνων του Θεού, ξεκινώντας από τους πιο ευάλωτους».

Η ευγνομωσύνη του Σεβασμιοτάτου Sherrington για τα λόγια του Πάπα

Εκ μέρους των Άγγλων και Ουαλών Επισκόπων, ο Αρχιεπίσκοπος Sherrington εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την συγκατάθεση του Πάπα Φραγκίσκου υπέρ της πρωτοβουλίας. Αναφέρει ο Αρχιεπίσκοπος: «Το μήνυμά του μας δίνει ελπίδα και ανανεώνει τη δέσμευσή μας και τη δράση μας για το πιο βασικό ανθρώπινο ένστικτο: το ένστικτο της προστασίας του μυστηρίου της ζωής σε κάθε στάδιό της. Φέτος το μήνυμα για την Ημέρα υπέρ της Ζωής επικεντρώνεται στη φροντίδα του αγέννητου παιδιού και των εγκύων γυναικών, έτσι ώστε «οι σκέψεις και οι καρδιές να είναι ανοιχτές στο πραγματικό δώρο, και να αναρωτιούνται για το θαύμα της ζωής που συντελείται μέσα σε κάθε γυναικεία μήτρα». Ο ιεράρχης εκφράζει επιπλέον την ευγνομωσύνη των Επισκόπων σε όλους εκείνους οι οποίοι «εργάζονται αδιάκοπα για να διασφαλίσουν ότι αυτή η ζωή θα προστατεύεται πληρέστερα από τη νομοθεσία».

Η υποστήριξη στις μητέρας και στα παιδιά τους

Όπως κάθε χρόνο, η Σύνοδος των Άγγλων και Ουαλών Επισκόπων διέθεσε στον ιστότοπο “Day for Life” ένα πλούσιο υλικό: προσευχές, πληροφορίες σχετικά με την υποστήριξη προς τις μητέρες και τα παιδιά τους, και μερικές σημαντικές μαρτυρίες γυναικών που είχαν κάνει άμβλωση, καθώς και ανθρώπων που τους άγγιξε το δράμα της άμβλωσης.

————————-
Πηγή: Vatican News
Μετάφραση: π.Λ

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου