ΕΝΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΕΝΘΥΜΙΟ

ΕΝΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΕΝΘΥΜΙΟ

Μέχρι τώρα έχουμε συνηθίσει σε κάθε διακονική , ιερατική ή επισκοπή χειροτονία ο εκλεγείς, oνεοχειροτονημένος να μοιράζει την ημέρα την ημέρα της χειροτονίας του ένα ενθύμιο. Συνήθως είναι μία εικόνα του Ιησού, της Παναγίας, των Αγίων ή ένα ιερό σύμβολο που υπενθυμίζει τη χειροτονία ή προσδιορίζει το έργο της αποστολής του χειροτονημένου.

Ο νεοχειροτονηθείς διάκονος Μάριος Φώσκολος της Καθολικής Επισκοπής Χίου – Λέσβου – Σάμου έκανε κάτι διαφορετικό: Το Σάββατο όταν στον ενοριακό Ναό της Μεταστάσεως της Θεοτόκου στο Βαθύ Σάμου, δια των χειρών του Σεβασμιοτάτου Αποστολικού Τοποτηρητή της Επισκοπής π. Νικολάου, χειροτονήθηκε διάκονος, στο τέλος τις Ιεροτελεστίας μοίρασε στους παρόντες ένα μικρό δίπτυχο όπου προβαλλόταν το Ροδάριο προς τιμήν της Παναγίας και στο εσωτερικό δινόταν οδηγίες πως απαγγέλλεται και ποια μυστήρια της ζωής του Ιησού μελετώνται κατά την απαγγελία του στη διάρκεια της εβδομάδας.

Αυτό το δίπτυχο συνοδευόταν και από μία "κορωνέττα" η οποία χρησιμοποιείται για την προσευχή του Ροραδίου.

Ήταν μια πολύ όμορφη σκέψη και κάτι πολύ χρήσιμο που όσοι το παρέλαβαν σίγουρα θα θελήσουν και να το χρησιμοποιήσουν . Πρωτότυπο λοιπόν και χρήσιμο ενθύμιο.

Δεν θελήσαμε να ρωτήσουμε τον π. Μάριο γιατί επέλεξε αυτό το ενθύμιο, διότι γνωρίζουμε το λόγο. Η ευλάβεια του προς την Παναγία και ιδιαίτερα προς την Παναγία του Ροδαρίου είναι δεδομένη και η ευαισθησία του για το εξωκλήσι της Παναγίας των Ρόδων (ροδαρίου) στο Βαθύ της Σάμου, είναι δεδομένη.

Εξ άλλου ο νέος ιεροδιάκονος φέρνει το άνομα της Παναγίας. Του ευχόμαστε λοιπόν και ευχόμαστε λοιπόν να είναι ο ίδιος σε όλη του ζωή μιμητής της Παναγίας και ένα από τα ρόδα που θα ανθίσει και θα αρωματίσει την τοπική μας Εκκλησία με τη ζωή του και την αποστολή του.

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου