Ένα νέο βιβλίο για τον Πάπα Φραγκίσκο «πορεία μεταστροφής μέσα στην Καθολική Εκκλησία» Της Austen Ivereigh

Ένα νέο βιβλίο για τον Πάπα Φραγκίσκο «πορεία μεταστροφής μέσα στην Καθολική Εκκλησία» Της Austen Ivereigh

Δεν είναι μια βιογραφία του Πάπα Φραγκίσκου. Αλλά μια συλλογή συνεντεύξεων, συζητήσεων με τον Πάπα ο οποίος αγωνίζεται  να βάλει το Χριστό στο κέντρο της ζωής των χριστιανών και  το μοναδικό πρωταγωνιστή της ζωής των.

Η    Austen Ivereigh  είναι βρετανοί δημοσιογράφος. Λέει ότι ο Πάπας Φραγκίσκος, παρά όλες  τις  πιέσεις από πάρα πολλές μεριές ενεργεί με σύνεση και ευσπλαχνία και με μόνο κριτήριο την επιστροφή  στις ρίζες του Ευαγγελίου. 

Λέει επίσης πως το να γράψεις ένα βιβλίο δεν είναι εύκολο πράγμα!

Πολλά κεφάλαια αναφέρονται στη μεταρρύθμιση της ρωμαϊκής  curia ‘άλλα στην μεταρρύθμιση στον τρόπο ευαγγελισμού μέσα στην Εκκλησία.

Ο τίτλος του βιβλίου, μας λέει, ότι ίσως  προκαλεί! Αλλά ας μη ξεχνάμε ότι το Άγιο Πνεύμα είναι εκείνο που οδηγεί-εμπνέει και ενεργεί! 

Πολλά πράγματα και αντιλήψεις πρέπει να αλλάξουν μέσα στη Εκκλησία, αλλά, όπως λέει ο Πάπας, το Άγιο Πνεύμα είναι εκείνο που θα μας εμπνεύσει τι να κάνουμε!

Και η συγγραφέας του βιβλίου συνεχίζει και λέει: παρόλο που ο Πάπας είναι ένας leadership είναι όμως πολύ ταπεινός, υπομονετικός. Βάζει πάντα ως πρωταγωνιστή τον Ιησού!!!

Π.α.φ

 

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

7 ΙΟΥΝΙΟΥ μνήμη του Αγίου Ροβέρτου, Αββά

  Ο Άγιος Ροβέρτος γεννήθηκε στο Gargrave του York (Ηνωμένο Βασίλειο), προς τα τέλη του 11ου αιώνα. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού, επιστρέφοντας στην Αγγλία

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 9ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 7 Ιουνίου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου