Ένα κουτί γεμάτο αόρατο θησαυρό

Ένα κουτί γεμάτο αόρατο θησαυρό

Αυτή η ιστορία συνέβη πριν από λίγο καιρό, όταν ένας πατέρας τιμώρησε την πέντε ετών κόρη του, διότι έχασε ένα πολύτιμο αντικείμενο  και το χρήμα εκείνο τον καιρό ήταν περιορισμένο. Ήταν στην περίοδο των Χριστουγέννων, το επόμενο πρωινό  το κοριτσάκι  έφερε ένα δώρο στον μπαμπά του και του είπε: « Μπαμπά αυτό είναι για σένα».

Ο Πατέρας του ήταν φανερά εντυπωσιασμένος, αλλά η οργή του αυξήθηκε ακόμη πιο πολύ όταν ανοίγοντας το κουτί διαπίστωσε ότι μέσα στο κουτί δεν υπήρχε κάτι. Απευθυνόμενος τότε στην κορούλα του της  λέει θυμωμένος: «δεν ξέρεις ότι όταν κάποιος κάνει ένα δώρο σε ένα κουτί πρέπει αυτό να περιέχει κάτι;».

Η κορούλα του τον κοίταξε από πάνω έως κάτω  και με δάκρυα στα μάτια του λέει: «Μπαμπά…..δεν είναι άδειο. Έβαλα μέσα τόσα πολλά φιλάκια, μέχρι να γεμίσει».

Ο Μπαμπάς τότε τάχασε. Γονάτισε μπροστά στην κορούλα του  και την αγκάλιασε ζητώντας της συγνώμη.

Πέρασε  καιρός και μία ατυχία πήρε από τη ζωή την κορούλα του. Από τότε και για όλη  τη ζωή του ο μπαμπάς κράτησε το άδειο κουτί κοντά στο κρεβάτι του  και όταν αισθανόταν ι απογοητευμένος  ή αντιμετώπιζε  κάποιο σοβαρό πρόβλημα, άνοιγε το κουτί  και έβγαζε από μέσα ένα φανταστικό φιλάκι, ενθυμούμενος  τα τόσα που η αγάπη της κορούλας του είχε βάλει μέσα.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 29 Νοεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023     Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού.

ΦΡΑΣΕΙΣ_ΚΑΙ_ΙΔΕΕΣ_ΓΙΑ_ΜΕΛΕΤΗ.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023               Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου