Ένα κουτί γεμάτο αόρατο θησαυρό

Ένα κουτί γεμάτο αόρατο θησαυρό

Αυτή η ιστορία συνέβη πριν από λίγο καιρό, όταν ένας πατέρας τιμώρησε την πέντε ετών κόρη του, διότι έχασε ένα πολύτιμο αντικείμενο  και το χρήμα εκείνο τον καιρό ήταν περιορισμένο. Ήταν στην περίοδο των Χριστουγέννων, το επόμενο πρωινό  το κοριτσάκι  έφερε ένα δώρο στον μπαμπά του και του είπε: « Μπαμπά αυτό είναι για σένα».

Ο Πατέρας του ήταν φανερά εντυπωσιασμένος, αλλά η οργή του αυξήθηκε ακόμη πιο πολύ όταν ανοίγοντας το κουτί διαπίστωσε ότι μέσα στο κουτί δεν υπήρχε κάτι. Απευθυνόμενος τότε στην κορούλα του της  λέει θυμωμένος: «δεν ξέρεις ότι όταν κάποιος κάνει ένα δώρο σε ένα κουτί πρέπει αυτό να περιέχει κάτι;».

Η κορούλα του τον κοίταξε από πάνω έως κάτω  και με δάκρυα στα μάτια του λέει: «Μπαμπά…..δεν είναι άδειο. Έβαλα μέσα τόσα πολλά φιλάκια, μέχρι να γεμίσει».

Ο Μπαμπάς τότε τάχασε. Γονάτισε μπροστά στην κορούλα του  και την αγκάλιασε ζητώντας της συγνώμη.

Πέρασε  καιρός και μία ατυχία πήρε από τη ζωή την κορούλα του. Από τότε και για όλη  τη ζωή του ο μπαμπάς κράτησε το άδειο κουτί κοντά στο κρεβάτι του  και όταν αισθανόταν ι απογοητευμένος  ή αντιμετώπιζε  κάποιο σοβαρό πρόβλημα, άνοιγε το κουτί  και έβγαζε από μέσα ένα φανταστικό φιλάκι, ενθυμούμενος  τα τόσα που η αγάπη της κορούλας του είχε βάλει μέσα.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ο σεισμός στην Τουρκία και Συρία…

Δυστυχώς ο σεισμός των 7.9 ρίχτερ που έπληξε Τουρκία και Συρία προξένησε μεγάλο αριθμό θυμάτων, που συνεχώς μεγαλώνει. Ο Πάπας Φραγκίσκος απέστειλε αμέσως συλλυπητήρια τηλεγραφήματα,

6η Κυριακή του Έτους

  ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ (Ψλ 31 [30], 3-4) Ας είσαι για μένα οχυρωμένο κάστρο, και τόπος καταφυγής, για να με σώσεις. Επειδή εσύ είσαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου