Ένας φρουρός και ένας πυροσβέστης

Ένας φρουρός και ένας πυροσβέστης

Φέτος ένας φρουρός  και ένας πυροσβέστης  του Βατικανού  θα τοποθετήσουν το Βρέφος Ιησούς στη φάτνη του ετοιμάστηκε στην πλατεία του Αγίου Πέτρου. Αυτό θα γίνει κατά τη μεσονύκτια Θεία Λειτουργία της παραμονής των Χριστουγέννων.

Η απόφαση πάρθηκε μετά από πρόταση των ανωτέρων των σωμάτων ασφαλείας του Βατικανού, με την ευκαιρία της επετείου των διακοσίων χρόνων που συστάθηκαν οι θεσμοί αυτοί, στους οποίους εργάζονται άνθρωποι που θέτουν τον εαυτόν τους στην υπηρεσία  του πλησίον τους που κινδυνεύει, διακινδυνεύοντας την δική τους ζωή.  

Είναι σε όλους γνωστό, ότι όταν συνέβησαν οι καταστροφές   στην κεντρική Ιταλία από τους σεισμούς  στις 24 Αυγούστου και στις 30 Οκτωβρίου 2016, άνδρες των σωμάτων αυτών στάλθηκαν από την Αγία Έδρα, να συμπαρασταθούν στις κρατικές υπηρεσίες,  για να συνδράμουν όλοι μαζί το έργο της βοήθειας στους σεισμοπαθείς της περιοχής.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

3η Κυριακή του Πάσχα (B)

3η   ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ (B)     ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ 66[65],1-2                         Αλαλάξετε στο Θεό όλη η γη, ψάλετε στη δόξα του Ονόματός

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 18 Μαΐου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου