Ελευθερώθηκε στο Mali ο π. Gigi

2

Ελευθερώθηκε στο  Mali  ο π. Gigi

Ο πατέρας Gigi είναι ελεύθερος και είναι καλά. Από το Μάλι, όπου έγινε η απελευθέρωση, οι ειδήσεις συνεχίζονται μετά από χθες το βράδυ και τα μηνύματα χαράς πολλαπλασιάστηκαν στον ιστό, στο θεσμικό και θρησκευτικό μέτωπο. Ο ιεραποστολικός πατέρας της επαρχίας Crema, 59 ετών, της Αφρικανικής Εταιρείας Αποστολών, Pierluigi Maccalli, απήχθη στον Νίγηρα στα σύνορα με την Μπουρκίνα Φάσο, τη νύχτα μεταξύ 17 και 18 Σεπτεμβρίου 2018, από τζιχαντιστές πολιτοφύλακες. Εργάστηκε στην ενορία του Bomoanga, επισκοπή Niamey. Η απαγωγή έλαβε χώρα μια εβδομάδα μετά την επιστροφή του πατέρα Gigi από μια περίοδο διακοπών στην Ιταλία, όπου η μητρόπολη καταγωγής του δεν είχε χάσει ποτέ την ελπίδα να τον αγκαλιάσει ξανά και κάθε 17 του μήνα για δύο χρόνια, τελούσε μία Θεία Λειτουργία και μία αγρυπνία προσευχής παρακαλώντας να αππελευθερωθεί.

Ο πατέρας Maccalli και οι άλλοι όμηροι απελευθερώθηκαν
Η τελευταία εμφάνιση του Father Gigi χρονολογείται από ένα βίντεο της περασμένης 24ης Μαρτίου, στο οποίο εμφανίστηκε μαζί με τον μηχανικό από την Campania, Nicola Chiacchio, ο οποίος πιθανότατα εξαφανίστηκε στο Μάλι ενώ ταξίδευε ως τουρίστας το 2019 και απελευθερώθηκε επίσης. Στο βίντεο, οι δύο κάθονταν δίπλα στους άλλους δύο με μακριά γένια και εμφανώς ταλαιπωρημένοι. Ακόμα και τώρα είναι μαζί. Συνολικά, απελευθερώθηκαν 4 όμηροι, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Μάλι. Οι δύο Ιταλοί βρίσκονται επίσης στην πτήση από τη βόρεια πόλη Tessalit προς Bamako Soumaïla Cissé, πρώην υπουργός Οικονομικών από το Μάλι, ο οποίος απήχθη τον περασμένο Μάρτιο όταν ήταν επικεφαλής της αντιπολίτευσης σε πλήρη εκστρατεία για τις πολιτικές εκλογές. και ο Γάλλος εργαζόμενος βοήθειας Σόφι Πετρόνιν που εξαφανίστηκε το 2016. Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουήλ Μακρόν εξέφρασε την «τεράστια ανακούφιση» του και την ευγνωμοσύνη του προς τις αρχές του Μάλι σε μια δήλωση. “Ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας στο Σαχέλ – όπου η Γαλλία απασχολεί περίπου 5.100 στρατιώτες – συνεχίζεται”, ανέφερε στο tweet.
Η ανακοίνωση για την απελευθέρωση του Μάλι έρχεται μετά την προσωρινή κυβέρνηση της χώρας κα την απελευθέρωση 100 τζιχαντιστών – ύποπτων ή καταδικασμένων – το περασμένο Σαββατοκύριακο. Την Παρασκευή αναμένεται να φτάσει στην Ιταλία. Μεγάλη ικανοποίηση από τις ιταλικές αρχές. Από τον πρωθυπουργό Conte και τον υπουργό Εξωτερικών Di Maio με άμεσα μηνύματα στο twitter με ευχαριστίες σε όλους όσους εργάστηκαν για να τους φέρουν πίσω..

Η CEI: υπέροχα νέα
“Καλωσορίζουμε με χαρά τα νέα για την απελευθέρωση στο Μάλι του Πατέρα Pierluigi Maccalli και της Nicola Chiacchio – διαβάζουμε στο κανάλι twitter της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Ιταλίας -. Ευχαριστούμε τον Κύριο και εκφράζουμε ευγνωμοσύνη σε όσους εργάστηκαν για την απελευθέρωση, ενώ συνεχίζουμε να προσευχόμαστε για εκείνους που έχουν εξαφανιστεί “. Η χαρά επίσης από το πνευματικό ίδρυμα Aid to the Church in Need, με τον διευθυντή του Alessandro Monteduro, έγραψε: “Ήρθε η ώρα να επιστρέψει ένας μεγάλος Ιταλός στην οικογένειά του, στους πιστούς του, στα αδέρφια του. Τα νέα ήταν ήδη στον αέρα. Από μερικές μέρες υπήρχε η αισιοδοξία για την τύχη του και για τους άλλους που είχαν απαχθεί σ’ αυτήν την περιοχή του κόσμου. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και τους ευχαριστούμε όλους εκείνους, που στην πραγματικότητα δεν ήταν, και οι οποίοι σ’ αυτά τα δύο χρόνια έκαναν το παν ώστε αυτή η τραγωδία να μην τελειώσει διαφορετικά! “.

+N

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου